Szó nélkül fejbe rúgott és megölt egy férfit, mert olyan kedve volt – de hát ő a védett kategóriába tartozik

Nem jogerősen hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2015 nyarán – minden indok nélkül – az utcán fejberúgott egy férfit Tiszabezdéden. A sérült néhány nap múlva a kórházban belehalt sebesüléseibe. A büntetőtanács O. A-t halált okozó testi sértésben és könnyű testi sértésben is bűnösnek találta.

Magyar Menedék - Soros

A bűncselekmény elkövetésekor ittas vádlott 2015. június elsején két embert is megtámadott a magyar-ukrán határ közelében fekvő községben. Az első esetben minden előzmény nélkül egy kerékpárját toló férfit hátba rúgott és ököllel megütött. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a támadást.

Hírdetés

Nem sokkal ezután – szintén ok nélkül – a vádlott egy sétáló középkorú férfit lökött el az utcán, majd a földön kerülő sértettet legalább közepes erővel fejbe rúgta. A bántalmazott férfinek még sikerült felállnia, de rosszulléte miatt az első lakott háznál segítséget kért. Kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi ellátás ellenére néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

A hétfői ítélethirdetésen a vádlott és az áldozat családtagjai, rokonai is megjelentek, a vádlottat fegyőrök és rendőrök vezették be a tárgyalóterembe.

Bodnár Zsolt tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy az orvosszakértői vélemény szerint a sértett halálához vezető sérülés O. A. rúgásától származott. A tárgyaláson ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény minősítése nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés, mivel a vádlott szándéka nem a sértett életének kioltására irányult. A vádlottnak előre kellett volna látnia tette következményét, de könnyelműen bízott az elmaradásában – tette hozzá.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – írja az MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »