Sznúker-vb, döntő: Selby kétszer is szitává lőtte Tinget

Nem hiába húzott bele már vasárnap Mark Selby, 6-0-s kezdeti előnye hajszálpontosan elegendő volt ahhoz, hogy megnyerhesse élete második vb-elsőségét.

Élete három világbajnoki döntőjéből már a másodikat nyerte Mark Selby a hagyományosan Sheffieldben rendezett sznúker-vb-n. A párviadal végére már sokkal hamarabb pontot tehetett volna, de ellenfele, a kínai Ting Csün-huj folyamatosan „visszajött”. Először akkor, amikor az első játéknapon a frémeket tekintve 6-0-ra elhúzott az ázsiaitól az angol, ám Ting fogta és kihúzta magát a slamasztikából a saját hajánál fogva, 10-7-tel mehettek aludni vasárnap este.

Ahhoz, hogy Selby elvigye a trófeát és a sznúker történetének 13. többszörös világbajnoka legyen – előzőleg 2014-ben örülhetett –, újítania kellett, mert bár a szünet megtörhette volna Ting lendületét, 7-10 után 10-11-re is feljött. Ekkor azonban már nem kegyelmezett a 32 évesen Selby, és bedarálta a vb-finálék történetének első ázsiai származású résztvevőjét, Ting pedig a hajrában már csak asszisztált az eseményekhez, 18-14-re nyert a Selby, ezzel beragasztva magát a világranglista első helyére. 330 ezer fontot tesznek majd a zsebébe a tornagyőzelemért, ez átszámítva csaknem 131 millió forint, a vesztes 54,5 millió forintnyi fonttal gazdagodik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »