Szmog fojtogatja Szlovákiát

Szmog fojtogatja Szlovákiát

POZSONY. Főként télen veszélyezteti egészségünket a szálló por magas koncentrációja a levegőben. Annak keletkezéséhez hozzájárul a légköri inverzió, a fával történő fűtés, az utak leszórása és a közlekedés. Idén e téren romlott a helyzet.

Míg a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tavaly decemberben a légkör minősége kapcsán 3 figyelmeztetést és 1 riasztást rendelt el, idén januárban már 11-szer fújt szmogriadót. Az illetékes hivatalok azt állítják, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az emberek tisztább levegőt lélegezhesenek be. Ennek ellenére a szmog továbbra is veszélyezteti a városok lakosságát. A szennyezett légkör minden évben több mint 5 ezer ember életébe kerül.

Az SHMÚ idén már 16 alkalommal figyelmeztett a veszélyes PM10 porrészecskék légkörben megnövekedett mennyiségére. Azok jelenlétét legutóbb kedden Turócszentmártonban (Martin), Ruttkán (Vrútky) és Rózsahegyen (Ružomberok) állapították meg, ahol az értékük a megszabott norma dupláját haladta meg. A tél folyamán túl sok por volt a levegőben Nyitrabányán (Handlová), Besztercebányán (Banská Bystrica), Garamszentkereszten (Žiar nad Hronom), Trencsénben (Trenčín), Eperjesen (Prešov), Zsolnán (Žilina), Nyustyán (Hnúša) és Besztercsényen (Bystričany) is.

Nyitrát illetően február elején az illetékes járási hivatal a város weboldalán és a hivatali propagációs táblán azt tanácsolta az embereknek, hogy korlátozzák az autóval történő közlekedést és az építkezési tevékenységet. Legrosszabb helyzetben Jolsva (Jelšava) volt, ahol a megengedet határérték háromszoros túllépését mérték.

„Legnagyobb veszélyben a völgyekben levő városok vannak, ahol leggyakrabban keletkezik hőmérséklet-inverzió. A szélmentes idő miatt a levegőt a környező hegyek is egy helyben hagyják, tehát elmarad annak mozgása és keveredése“ – mondta el Martin Kremler, az SHMÚ légkör minőségének megfigyelésével foglalkozó osztály vezetője.

A szmogról főként a közlekedés és az ipar tehet  

A nagyvárosokban kialakuló sűrű szmogról elsősorban a közlekedés és az ipar tehet. „A nagyobb porkibocsátásért a gépkocsik hideg beindítása és az utak szórása is felelős, mert azok során több por örvénylik a levegőben“ – pontosította Kremler. A kisebb városokban és községekben annak forrásai a szilárd tüzelőanyaggal, leggyakrabban fával fűtött családi házak.

Az intézkedéseknek később lesz hatásuk

A környezetvédelmi tárca 30 millió eurót különített el a középületek, elsősorban az oktatási és egészségügyi létesítmények kazáncseréjére. A Környezetvédelmi Alapon keresztül támogatni akarják az elektromos autók elterjedését, s előkészítik a légkör minőségének javítására irányuló stratégiájukat, amelynek teljeskörű megoldást kell találnia a légkör védelmére.  

A hivataloknak együtt kell működniük

Daniel Lešinský, a Fenntartható Alternatívák Központjának környezetvédelmi mérnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy a környezetvédelmi tárca intézkedései addig nem hozhatnak reális eredményeket, amíg nem kerül sor a minisztériumok együttműködésére.  

„Ha a környezetvédelmi tárca el is fogadna egy jó stratégiát, annak mindaddig nem lesz nagy gyakorlati hatása, amíg a gazdasági, a közlekedési és a pénzügyi tárca nem fog teljeskörűen együttműködni“ – egészítette ki a szakember. Úgy véli: mindnyájan tudatosítják azt, hogy a szennyezés a tömegközlekedés és a kerékpárutak fejlesztésével csökkenthető.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »