Szlovákul játékosan program a muzslai alapiskolában

Szlovákul játékosan program a muzslai alapiskolában

Muzslán az Endrődy János Alapiskolában alig kezdődött meg a tanév, két héten belül már mozgalmas napokat éltek az alsó tagozatos és a szlovák szakos pedagógusok.

Madari Katalin igazgatóhelyettes a következőket mondta el erről:

„Szeptemberben nyitotta meg kapuit az iskola, és bár ilyenkor rengeteg a teendő, az iskola vezetése, az igazgató Ölveczky Árpád, valamint helyettesei, Fundárek Katalin és jómagam mégis tudtunk időt szakítani a pedagógusok továbbképzésére egy szakmai nap megszervezésével. Az iskola igazgatója nagyban támogatja a szlovák nyelv modern módszerekkel történő oktatását, ezért is tartotta fontosnak megszervezni a pedagógusok módszertani továbbképzését. A módszertani nap 2022. szeptember 16-án zajlott Muzslán az Endrődy János Alapiskolában a környék pedagógusainak részvételével. A megvalósításban segített a község polgármestere, Farkas Iván, valamint az SZMPSZ Érsekújvári és Komáromi Területi Választmánya, Salgó Gabriella és Czibor Angelika szervezésében.

Hírdetés

Az előadó Bakos Adrianna volt, a Szlovákul játékosan program megálmodója. Az Endrődy János Alapiskola alsó tagozatos pedagógusai az 1–3. évfolyamban már sikeresen alkalmazzák a módszert.

A szakmai nap során délelőtt a jelenlévők részt vehettek egy aktív bemutatóórán, melyen második osztályos tanulók csillogtatták meg szlovák nyelvi ismereteiket, természetesen sok-sok játékkal fűszerezve, amiből rengeteg hasznos ötletet meríthettek a pedagógusok. A látottakat megvitatták, majd tapasztalatokat cseréltek a résztvevők. Bemutatásra kerültek továbbá a Szlovákul játékosan Polgári Társulás által kiadott könyvcsomagok, melyek az alsó tagozaton segítik a szlovák nyelv oktatását.

A szakmai nap második részében a 4. évfolyam számára készült tankönyvből dolgoztak fel egy történetet szlovák nyelven, többféle formában. Vidám hangulatban, humorral fűszerezve, rengeteg élménnyel és tapasztalattal zárult a délután.

(Lejegyezte: Dániel Erzsébet/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »