Szlovákiától nyugatra már tombolnak az elemek, az ország kis szegletébe talán felfrissülést hoznak a viharok

Szlovákiától nyugatra már tombolnak az elemek, az ország kis szegletébe talán felfrissülést hoznak a viharok

Rendkívül forró nap ál mögöttünk, országszerte több helyszínen 35 fokig is felkúszott a hőmérő higanyszála. És bár a kánikula még néhány napig biztosan velünk marad, enyhülés pedig csak a hétvégén várható, tőlünk nyugatra már kezd kialakulni egy kiterjedt zivatarlánc. Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy ez legfeljebb a legnyugatibb és északnyugati szlovákiai járások éri el.

Németországban, Csehországban és Ausztriábam már tombolnak az elemek, az éjszaka folyamán a viharendszer kelet felé vonulva a reggeli órákban Szlovákiát is eléri, és ahol lecsapnak a zivatarok ott jó eséllyel jégverésre és 85 km/órás széllökésekre kell számítani.

Hírdetés

A viharrendszer érdemben nem befolyásolja az előttünk álló napok időjárását. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a délnyugati járásokra elsőfokú hőségriadó lesz érvényben kedden (33 fokos csúcsra lehet számítani), a Lévai járástól keletre viszont másodfokú riasztást rendeltek el a délutáni órákra (35-36 fokos csúcs). Szerdán teljes erővel csap le a kánikula, és az ország déli felében narancsriasztás lesz érvényben, akár 37 fokos csúcshőmérséklettel.

iMeteo.sk, körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »