Szlovákiában kétszer olyan gyorsan nőnek az ingatlanárak, mint az uniós átlag

Szlovákiában kétszer olyan gyorsan nőnek az ingatlanárak, mint az uniós átlag

Nem az átlagbér, de még csak nem is a minimálbér növekedése tekintetében utasítja Szlovákia maga mögé az uniós tagállamok nagy részét. Európa-szerte emelkedőben vannak az ingatlanárak, Szlovákiában azonban kétszer olyan gyorsan drágulnak, mint az uniós átlag. Ettől függetlenül nem a szlovák , hanem a magyarországi ingatlanpiac a csúcstartó.

 

Hírdetés

Az Eurostat adatai szerint az idei év második negyedében a tavalyi év azonos időszakához visoznyítva 4,2 százalékkal emelkedtek az Európai Unióban. Szlovákiában a drágulás tempója 8,3 százalékos volt. A leggyorsabb ütemben a magyarországi ingatlanok árai emelkednek (14 százalék), maguk mögé utasították még Luxemburgot (11,4), Horvátországot (10,4) és Portugáliát is (10,1 százalék).

Az egyetlen uniós ország, ahol csökkentek az ingatlanárak, az Olaszország (-0,2 százalék). A legkisebb növekedés az Egyesült Királyságban volt tapasztalható – megjegyezzük, hogy az országon belül régiónként nagyok a különbségek, és gyakorlatilag a bérből és fizetésből élők nem tudják követni a drágulást).

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »