Szlovákiában a lakosság 57 százaléka menesztené kormányt

Szlovákiában a lakosság 57 százaléka menesztené kormányt

Az ország lakosságának 57 százaléka a megbízatási időszak lejárta előtt „nyugdíjba küldené“ a jelenlegi kormánykoalíciót, derült ki az AKO ügynökség felméréséből, melyet a Joj TV Pengeélen című műsorának megbízásából végzett.

Ennek eredményei alapján a megkérdezettek közel 43 százaléka teljes bizonyossággal kívánja a kormány leváltását, 14 százalék pedig nem teljes bizonyossággal, de inkább ezt szeretné.

Ellenkezőleg, nem kívánja a kormány távozását a válaszadók 36 százaléka, közülük 22 százalék egyáltalán nem váltaná le a kormányt, 14 százalékuk pedig inkább nem.
A közvélemény-kutatást 1000 személy bevonásával idén június 7-től 10-ig végezték.

Hírdetés

A SNS híveinek 71 százaléka kívánja a kormány távozását. A kormánykoalíció tagjainak szavazótáborából a legtöbben (26 százalékuk) a Sme rodina választói közül elégelték meg a kormány tevékenységét, a KDH-ra szavazók 16 százaléka, az SaS választóinak 6 százaléka, az OĽaNO választói bázisának pedig 7 százaléka válaszolta, hogy leváltaná a kormányt.

A jelenlegi kormány távozására szavazók között domináltak a nők, a középkorosztály tagjai (34-65 évesek), az alacsonyabb végzettségűek, lakhely szempontjából a Besztercebánya, Trencsén, Eperjes és Zsolna megyében élők, valamint a szlovák nemzetiségűek.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »