Szlovákia új logója: Good Idea Slovakia

Szlovákia új logója: Good Idea Slovakia

Good Idea Slovakia – Dobrý nápad Slovensko (Szlovákia jó ötlet), ez lesz az elkövetkező időkben Szlovákia új szlogenje itthon és nemzetközi szinten egyaránt – legalábbis a Külügyminisztérium szerint.

 

A külügy lecserélte az eddig használt szlogeneket és motívumokat, és 80 ezer euró értékben új reprezántációs logót és videót készíttetett. Miroslav Lajčák, a külügy első embere úgy nyilatkozott, hogy az új logón és szlogenen hét éven keresztül dolgoztak, és Szlovákia négy alaptulajdonságát prezentálja, amelyek a sokszínűság, a kreativitás, a vitalitás és a hitelesség.

 

Forrás: Teraz.sk

 

„Kérem fogadják nyitottan és előítéletek nélkül“ – kérte a külügyminiszter a közönségtől a hivatalos bemutatón. Abból sem csinált tikot, hogy Nagy-Britannia és Németország példáját szeretné követni ezen a téren, akiknek már régóta van hasonló prezentációs anyaguk (arról nem esett szó, hogy a követendő országok mennyit költöttek erre a célra).

 

Az új motívumokat a minisztériumok, a regionális és magánintézmények is használhatják majd.

 

Simona Bubánová, a Creative Department ügyvezetője és az új Szlovákia-logó tervezője állítja, abból indultak ki, hogy Szlovákia számos fejlesztőt és nagy gondolkodót adott a világnak, ezért a szlogen: Good Idea Slovakia.

 

Forrás: Youtube.com

 

„Kis ország vagyunk, nem bővelkedünk ásványi kincsekben, ezért gondolatainkat, ötleteinket kell eladnunk. (…).  Ezért mutatjuk be úgy Szlovákiát, mint ahol az ötletek megszületnek és valósággá válnak.“, magyarázta Bubánová.

 

Ahogy azt Szlovákiában megszokhattuk, az ország népszerűsítésére készített videó csak szlovákokról beszél. „Good Idea Slovakia, egyszerű és erős gondolat, amely inspirálhatja a világot és a szlovákokat“ (…).

 

Pedig több felvidéki magyar is sikerrel képviseli Szlovákiát a nemzetközi porondon, például, Bénes László labdarúgó, a gömöri származású Farsang István geológus, Várady Andreas elismert jazz-zenész, és még sokan mások.

 

 

Aktualitysk

Nyitókép: Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »