Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 45 éves esztergomi N. Csabával szemben – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Hírdetés

A KR NNI a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve 2019. január 30-án felszámolt egy Magyarország és Szlovákia területén kábítószerrel kereskedő csoportot.

Az összehangolt akció során – a szlovák szervek intézkedésével egy időben – a magyar rendőrök esztergomi tartózkodási helyén elfogták N. Csabát, aki a honi értékesítési vonal vezetője volt. A lakás átvizsgálása során a nyomozók 1 kilogramm ­- az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint – marihuánát, továbbá ecstasy tablettákat foglaltak le. Egy, a férfival összefüggésbe hozható telephely átvizsgálása során a rendőrök további 200 gramm marihuánát, 1 légpuskát és egy 0,22-es kaliberű puskát, valamint 433 darab lőszert találtak és foglaltak le.

A KR NNI nyomozói az esztergomi akcióval összhangban a fővárosban intézkedés alá vonták a 45 éves budapesti H. Pétert, akinek tartózkodási helyén 460 gramm marihuánát találtak. A nyomozás adatai szerint a férfi a kábítószert napokkal korábban nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolta. H. Pétert a rendőrök kábítószer birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrök N. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A szlovák hatóságok a magyarországi akcióval összehangoltan intézkedés alá vonták a bűnözői csoport szlovák tagjait. Ennek keretében négy embert fogtak el, valamint 2 kilogramm marihuánát, ecstasy tablettákat, illetve kábítószer prekurzorokat foglaltak le, továbbá felszámoltak egy professzionálisan felszerelt marihuána-ültetvényt.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »