Szlovák döntetlen Wales ellen, a csoport továbbra is nyílt

Szlovák döntetlen Wales ellen, a csoport továbbra is nyílt

A szlovák labdarúgó-válogatott 1:1-es döntetlent játszott Wales ellen, így az Eb-selejtezőcsoport továbbra is teljesen nyílt.

A szlovák kezdőcsapatban nem volt meglepetés, a várakozásoknak megfelelően Gyömbér lett Škriniar társa a védelem tengelyében az eltiltott Vavro helyett.

A 11. percben megszerezhették volna a vezetést a szlovákok, egy walesi labdavesztés után Hamšík passzolt Boženíkhez, aki sarokkal továbbtette Maknak, ő azonban túl sokáig kivárt, és Ampadou blokkolni tudta a lövést.

Öt perccel később a másik oldalon egy jobb oldali beadás után James fejelt, de csak szöglet lett belőle.

A 23. percben egy szlovák szögletet követően Hancko fejelt Hennessey kezébe. A gyors walesi ellentámadás végén a teljesen egyedül hagyott Bale fejelhetett, a labda a kapufán csattant. A következő akció és beadás végén viszont már örülhetett a walesi tábor – Kiefer Moore jól helyezett fejesével szemben Dúbravkának esélye sem volt – 0:1.

A 36. percben Hamšík jó ütemű átadása után Mak most azonnal lőtt, de Hennessey összeszedte a labdát. A félidő végén még James és Bale is próbára tette Dúbravkát, a ráadásban pedig Rusnák egy egyéni akció végén a kapu mellé lőtt.

Hírdetés

A második félidő első perceiben is a vendégek voltak aktívabbak, az 53. percben azonban szinte a semmiből egyenlítettek a szlovákok. Pekarík beadását egy walesi védő kifejelte, Kucka pedig 17 méterről kapásból kegyetlenül eltalálta a labdát, a walesi kapus csak nézte, ahogy elsüvít mellette – 1:1.

A gól nagyon jót tett a meccsnek, mindkét csapat felpörgött, a szurkolók is felébredtek. A 63. percben egy gyors szlovák támadás végén az aktív Mak Rusnákhoz passzolt, akinek jól helyezett lapos lövését alig érte el a kapus. Kucka is sokat vállalkozott, távoli lövései nem sokkal mentek mellé.

A 67. percben ismét vezetést szerezhettek volna a walesiek, Bale kapu elé lőtt labdáját Moore várta, de Dúbravka valahogy szögletre mentett.

A 77. percben James szabadrúgása után Rodon fejelt veszélyesen, Gyömbér mentett szögletre.

A végjátékban Gyömbér összeszedte második sárga lapját, és számára már a 88. percben véget ért a meccs. Az ezt követő szabadrúgás után Rodon ollózott, de a labda a kapu fölé szállt.

A hat perc ráadásban kemény belépők még voltak, de helyzetek már nem, James egy gyors walesi támadás végén mellé lőtt, így maradt az 1:1.

Egy győzelem a szlovákok számára elérhető közelségbe hozta volna az Eb-szereplést, de a döntetlen után továbbra is nyílt a csoport. A horvátok vezetnek 13 ponttal, Szlovákia 10 ponttal második, a magyaroknak 9 pontjuk van, Walesnek pedig 7, de a walesiek egy meccsel kevesebbet játszottak, mint az első három.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »