Szlovák állampolgárokat is megvádoltak a 3 éves gyerek elleni savas támadással Nagy-Britanniában

Szlovák állampolgárokat is megvádoltak a 3 éves gyerek elleni savas támadással Nagy-Britanniában

Az elmúlt napokban Nagy-Britanniában tekintélyes vihart kavaró savas támadás gyanúsítottjait őrizetbe vették, köztük legkevesebb három szlovák állampolgárt, összesen öt embert. Az áldozat egy három éves kisfiú volt, a letartóztatottak között van apja is, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra a hozzátartozók érdekében.

A három éves kisfiú arcát a vádlottak savval öntötték le egy bevásásrlóközpontban, Worcesterben. A brit rendőrség különösen súlyos testisértés vádjával tartóztatta le a gyanúsítottakat.

A gyermek rendőrségi védelmet kapott

 

Az elkövetők 22-41 éves férfiak. Hárman közülük biztosan szlovák állampolgárságúak, az apa kiléte ismeretlen, egy elkövető pedig afgán származású. A rendőrség nem adott ki konkrét információkat, így nem tudni, mi lehetett az elkövetők indítéka, és elutasította azokat a feltételezéseket, hogy a fiú családi vita tárgyát képezte volna.

Azt azonban kizárta, hogy a támadás hátterében szervezett bűnözés vagy fajgyűlölet állna. A fiú jelenleg rendőri védelem alatt áll.

nyilatkozta a brit sajtónak Jim Bayliss.

Nagy-Britanniában egyre gyakoribb esetek

Hírdetés

 

A szigetországban egyre gyakoribbak a savval elkövetett támadások, különösen Londonban. A brit belügyminisztérium korlátozni akarja a maró hatású anyagok hozzáférhetőségét és szigorítaná a birtoklás feltételeit. Már jelenleg is érvényben vannak bizonyos korlátozó intézkedések..

Kedden savas támadás áldozata lett egy 47 éves nő Birminghamben. Súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség nem tud semmit, egyelőre szemtanúkat keres, hogy el tudjon indulni valamilyen nyomon.

Savval támadott, hogy motorkerékpárokat lophasson

 

Az egyik legsúlyosabb esetre pont egy éve került sor. A brit bíróság 10 év börtönre ítélt egy fiatalkorú elkövetőt, aki egyetlen éjszaka alatt hat emberre támadt rá savval. A 17 éves Derryck Johnt azonban nem a gyűlölet hajtotta, hanem a haszonszerzés: savval akarta megvakítani áldozatait, hogy ellophassa motorkerékpárjukat. Két esetben sikerült a rablás.

John tettestársával mopeden közelítette meg áldozatait. Egy benzinkút biztonsági felvételei segítségével bukott le, ám társát a mai napig nem sikerült elfogni. Ha a fiatal támadó nem ismerte volna el tettét, és tette súlyossága miatt felnőttként kezelték volna, 10 év helyett 22 évet kellene leülnie.

A gyanúsítottak: 

DenníkN, Körkép.sk, BBC.com

Nyitókép: TheSun.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »