Szita Károly elment Orbán Viktorhoz – rezsitámogatást kapnak a megyei jogú városok is

Szita Károly elment Orbán Viktorhoz – rezsitámogatást kapnak a megyei jogú városok is

Településenként több száz millió forint értékben kaptak állami kompenzációt a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére a megyei jogú városok. Ezt Szita Károly nyilatkozta az InfoRádiónak, miután tárgyalt a miniszterelnökkel.

A megyei jogú városok helyzetéről tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön Szita Károly.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke fontosnak nevezte, hogy a magyar emberek az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett áron juthatnak az energiához, miközben fejlődik a gazdaság és nincsenek tömeges elbocsátások.

Hírdetés

Szita Károly a találkozó során köszönetet mondott a megnövekedett energiaárak miatti egyszeri rezsitámogatásért, de arra kérte a miniszterelnököt, hogy amennyiben ismét kedvezőtlen irányt vennének az energiaárak, a kormány gondolja át, milyen további támogatást tud a települések számára biztosítani.

Budapest, 2023. január 26.  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án.  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Budapest, 2023. január 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megyei jogú városok rezsi növekmény támogatásáról már megszületett a kormányzati döntés: Kaposvár, amely – lélekszámát tekintve – a közepes nagyságrendű városok közé tartozik, 800 millió forintot, a nagyobb adóerőképességgel, jelentősebb adóbevétellel rendelkező városok ennél kevesebbet, 200 millió forint körüli összeget – közölte Szita Károly.

A kormányfő a következő időszakban várhatóan találkozik a vármegyék és a főváros vezetőivel, hogy rezsitámogatások ügyéről egyeztessen.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »