Szíriában a Mohamed Hadserege nevű dzsihádista terrorszervezet beolvadt a Nuszra Frontba

Szíriában a Mohamed Hadserege nevű dzsihádista terrorszervezet beolvadt a Nuszra Frontba

Szíriában deklaráltan már szinte a fél nyugati világ harcol az Iszlám Állam és a hozzá hasonló, szép számú iszlamista terrorszervezet ellen, ám az utóbbiakat mindez nem gátolja meg abban, hogy sikereket érjenek el a frontokon, folytassák a rettenetes kivégzéseket, erejüket egyesítsék a demokratikusan megválasztott Bassár el-Ászád szíriai elnök kormánycsapatai ellen. Legutóbb a Szíriában és Irakban egyaránt tevékenykedő Mohamed Hadserege nevű, jól felfegyverzett és kiképzett dzsihádista terrorszervezett a hatékonyabb hadviselés érdekében egyesült a nálánál nagyobb létszámú, a nemzetközi El-Ká’idá szíriai fiókszervezetének számító Nuszrá Fronttal – írja az El-Bávábá és az El-Mászdár el-‘Árábi hírportál.


A Mohamed Hadseregének címere

A Dzsejs Muhámmád (Mohamed Hadserege – جيش محمد) nevű dzsihádista terrorszervezet több száz, többnyire nem szíriai származású fegyverese a napokban hűségesküt tett a náluknál ismertebb és nagyobb létszámú, a nemzeközi El-Ká’idá szíriai fiókszervezetélnek mondott Nuszrá Frontnak. A két szervezet egyesülése az északnyugat-szíriai Idlib kormányzóságban történt, ám a Mohamed Hadserege nevű társulat alakulatai a dél-szíriai Dárá’á kormányzóságban is harcban állnak Bassár el-Ászád elnök kormánycsapataival. A jól felszerelt és kiképzett fegyveresekből álló, a Nuszrá Fronttal egyesült Muhamed Hadseregének harcosai közben már föl is vették a harcot Bassár el-Ászád elnök kormánycsapataival folyó leghevesebb ütközetekben, így például támadást indítottak a 80. Brigád, illetve az Aleppo kormányzóságbeli Menágh katonai repülőtér ellen.

Az El-Mászdár el-‘Áribi értesülése szerint az Idlib kormányzóságban a napokban végbement egyesüléskor a Mohamed Hadserege nevű dzsihádista terrorszervezet katonai parancsnoka már Ábú Mász’úd el-Líbi volt, miután Ábú ‘Obájdá el-Mászri, a korábbi parancsnok ellopta a szervezet durván egymillió dollárját, majd a felelősségre vonás elől a pénzzel együtt a szomszédos Törökországba menekült (Ezért nem kizárt, hogy El-Mászri szegény menekültként már valamelyik magyarországi migránspátyolgatóban tartózkodik, miközben a Mohamed Hadserege harcosainak zsoldja már valamelyik svájci bankban kamatozik – J. K.)

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »