Szíriába látogatott Balog Zoltán református püspök (képek)

Szíriába látogatott Balog Zoltán református püspök (képek)

Január 8-án II. Efrém szír-ortodox pátriárka a szíriai fővárosban fogadta Balog Zoltán református püspököt és az őt elkísérő magyar delegációt – közölte a pátriárka hivatalos Facebook oldala.

A pátriárka damaszkuszi hivatalában fogadta a magyar delegációt és egyben áldását és üdvözletét küldte a magyar népnek. II. Efrém pátriárka megköszönte a magyar államnak a Hungary Helps Program keretén belül küldött támogatásokat.

A magyar küldöttség számos keresztény egyházi vezetővel is megbeszélést folytattak, akik részt vettek a küldöttség fogadásán.

.

Hírdetés

Balog Zoltán püspök úr és küldöttsége az első napon a Damaszkuszban található keresztény zarándokhelyeket látogatta meg. Többek között a Pál apostol megtérésének emléket állító templomot,  a damaszkuszi óvárosban található Egyenes útat is végigjártát.

A magyar delegáció ellátogatott a közeli Maaraba és Saydnayába ami a keleti keresztények harmadik legfontosabb zarándokhelye Jeruzsálem és Betlehem után. A küldöttség többek között ellátogattak a keresztény városban Szent Péter és Szent Pál katedrálisba is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »