Szíria: leállítják az ENSZ segélykonvojait

Az ENSZ úgy döntött kedden, hogy minden segélykonvoját leállítja Szíriában, miután előző nap légi támadás érte egyik gépkocsioszlopát Aleppó környékén – közölte a világszervezet humanitárius ügyeket koordináló hivatala (OCHA).

„Pillanatnyilag nincs pontos elképzelésünk arról, mi történt, de az a döntés született, hogy egyelőre szünetelnek a konvojok humanitárius műveletei” – hangsúlyozta genfi sajtótájékoztatóján Jens Laerke, az OCHA szóvivője.

Az ENSZ Törökországból érkező segélyszállító teherautóit a szíriai vörösfélhold-szervezet egyik központjánál érte légitámadás hétfő este Aleppó városától nyugatra, Urm al-Kubra településnél, ahova élelmiszert és egészségügyi felszerelést vitt. A vörös félhold egyik munkatársa meghalt, többen megsebesültek.

Vizsgálódik az orosz hadsereg

Vizsgálatot indított az orosz hadsereg azoknak a sajtójelentéseknek az ügyében, amelyek szerint a szíriai Aleppónál támadás érte az ENSZ segélyszállító konvoját – közölte keddi moszkvai sajtótájékoztatóján a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov elmondta, hogy az orosz védelmi tárca a nap folyamán tájékoztatást ad a történtekről.

„A szíriai helyzet nagyon aggasztó” – jelentette ki, hozzátéve, hogy kevés esély van a tűzszünet megújítására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »