Szíria az Egyesült Államok edzőpályája globális hatalma megóvásához

Szíria az Egyesült Államok edzőpályája globális hatalma megóvásához

Szíria az Egyesült Államok próbapályájává vált, mivel finomítja eszközeit a globális hegemónia megóvásához – mondta Bashar Assad elnök egy exkluzív interjúban az RT riporterének, Afshin Rattansinak. Azt is elmondta, hogy jelenleg is sok szír harcol.

Washington látja, hogy korábbi domináns szerepe csökken, és megpróbálja megőrizni azt minden rendelkezésre álló eszközzel – tette hozzá a szír vezető.
Tehát az Egyesült Államok „harcolni fog az oroszokkal, az irániakkal és a szíriaiakkal, akik bármit is mondhatnak. Még a szövetségeseik ellen is, ha nemet mondanak. A nyugati országokkal ugyanúgy harcolni fognak” – mondta.

Valójában Szíriát az Egyesült Államok célozta meg két nagyon költséges közvetlen katonai invázió után, melyek Afganisztánban és Irakban zajlottak.
Az utóbbi esetben az Egyesült Államok és szövetségesei Szaddam Husszein ellen küzdöttek – egy iraki hatalom ellen, aki évtizedek óta aktív támogatást élvezett Washingtonban és Londonban – különösen egy másik amerikai rivális – Irán ellen folytatott háborújában.

Később azonban az Öböl-háború kapcsán gyengült a köztük fennálló kapcsolat, végül az USA inváziójának célpontjává tették 2003-ban.

Afganisztánban Szaddam és a tálibok elleni kampányok túl költségeseknek bizonyultak Washington számára, és látszólag alacsonyabb hozamokat hoztak a vártnál.

Tehát az Egyesült Államok más megközelítést alkalmazott, amikor megpróbálta megbuktatni a kormányát – állította Assad – háborút a dzsihádista meghatalmazásokon keresztül.
Annak ellenére, hogy nyilvánosan kijelentették, hogy az Al-Kaida, a Nusra Front vagy az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS) terrorista csoportokat meg kell szüntetni, az USA-nak meg volt rá a tőkéje, hogy támogassa őket mindaddig, amíg céljaikat követik.

Hírdetés

“Az Al-Kaida a szír kormány, az orosz kormány és az iráni kormány ellenségeinek képviselője” – magyarázta.

Hogyan jöhetett létre hirtelen az ISIS 2014-ben?! A semmiből! A semmiből! Irakban és Szíriában egyszerre, amerikai fegyverekkel?! Nagyon világos.

Elmondta, hogy hatalmának csúcsán az IS nem tudott havi millió dollár értékű olajat csempészni Szíriából anélkül, hogy az Egyesült Államok behunyta volna szemét.

“Azóta, hogy az ISIS 2014-ben elkezdett … szír olajat fosztogatni, két partnerük volt: [Tayyip török ​​elnök] Erdogan és társa, valamint az amerikaiak, akár CIA, akár mások” – mondta. Ma is folytatódik a szíriai gazdagság Egyesült Államok által felügyelt fosztogatása – tette hozzá. Ennek a fosztogatásnak – ahogyan az elnök mondja – a háború végéig tartani kell.

Az amerikaiak mindig más módon próbálnak fosztogatni más országokat, nemcsak olajukat, pénzüket vagy pénzügyi forrásaikat. Kifosztják jogaikat, politikai jogaikat, minden más jogát.
Ez történelmi szerepe leginkább a második világháború után.

Assad azt is mondta, hogy szkeptikus Donald Trump szavaival kapcsolatban, miszerint az amerikai különleges hadműveletek valóban meggyilkolták az IS vezetőjét, Abu Bakr al-Baghdadit Washington és a szíriai keményvonalú harcosok közötti zavaros kapcsolatok miatt. Csakúgy, mint Oszama Bin Laden esetében, a halál végleges bizonyítékát sem hozták nyilvánosságra, amely éles ellentétben áll az olyan emberekkel, mint például az iraki vezető Szaddam Husszein vagy a líbiai vezető Muammar Kadhafi.
Moszkva is a maga részéről fenntartásokkal él azzal kapcsolatban is, hogy Baghdadi meghalt, és kéri valamilyen határozott bizonyíték kiadását, fejezte be a szír elnök.

The post Szíria az Egyesült Államok edzőpályája globális hatalma megóvásához appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »