Szír iszlámkutató: az európai nők elleni támadás az európai férfiak megbecstelenítésére irányul

A nemi erőszak az arab férfiak részéről nem csupán az európai nők szexuális kisugárzásának szól, hanem az európai férfiak becsületének sárba tiprásáról is – fogalmazott Bassam Tibi 1962 óta Németországban élő szír iszlámkutató a Die Welt am Sonntag című lapban. Bassam szerint ami szilveszterkor Kölnben történt, az csak a kezdet lehet, és jobb ha Németország felkészül a további következményekre.

A Mandiner szemlézte Bassam írását, amelyből néhány részletet az Alfahíren is idézünk:

„Létezik-e összefüggés a kölni szilveszteri események és a szíriai helyzet között? A válasz az, hogy igen, van összefüggés, a közös nevező a nők elleni erőszak. Számos német beszélgetőtársam nem képes megérteni, hogy a nőkkel szembeni erőszak egy bizonyos keleti-patriarchális kultúrában hagyománynak számít. Keleten a nő ugyanis a férfi becsületének megtestesülése. Egy nő megerőszakolása nem csupán nemi erőszakként, valamint a nő elleni támadásként értelmezendő, hanem sokkal inkább annak a férfinak a megbecstelenítéseként, akihez az illető tartozik. Ebben a barbár szíriai háborúban, amit tévesen polgárháborúnak neveznek (elvégre nem polgárok, hanem etnikai-vallási csoportosulások harcolnak egymással), háborús cselekményként erőszakolják meg a szír hadsereg síita-alavita katonái a szunnita ellenzék nőit. A nemi erőszakkal az alaviták célja a szunnita ellenzék férfijainak megbecstelenítése. A szunnita felkelők ugyanezt teszik az alavita nőkkel.”

„Az arab-keleti kultúrkör nőképe a szíriai háborútól függetlenül is patriarchális, alapvetően emberellenes. Ezt a nőképet nem szabad Európában az eltérő kultúrák iránti tiszteletből eltűrni. A nemi erőszak az arab férfiak részéről nem csupán az európai nők szexuális kisugárzásának szól, hanem az európai férfiak becsületének sárba tiprásáról is. Ahogy az Kölnben is történt.”

„De Köln csak a kezdet. Ha Németország több mint egymillió embert vesz fel az iszlám világból, és nem képes eleget tenni az elvárásaiknak, jobban teszi, ha felkészül a következményekre.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »