Szintet lép a győri Audi

Szintet lép a győri Audi

Sűrű éve lesz jövőre az Audi Hungaria Zrt-nek, ekkor ugyanis elkezdődik az elektromos motorok és a Q3-as modell gyártása – mondta az évösszegző sajtórendezvényen Achim Heinfling, aki október 1-jétől vezeti az Audi győri gyárát. A Q3 (SUV – sport utility vehicle) modell stratégiai jelentőségű győri a gyárnak, amelynek gyártásához egy 90 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot húztak fel. Ebben összesen hétszáz robotot helyeztek üzembe.

Az első Q3-as karosszériák már elkészültek, nemsokára azok finomítása és az összeszerelés következik. A termelés elkezdéséig ugyanakkor van még egy kis idő – fogalmazott Achim Heinfling, aki azt is bejelentette, hogy 2019-ben egy következő, a Q4-es (CUV – crossover utility vehicle) modell gyártásit is elkezdik, amellyel az Audi egy teljesen új szegmensbe is belép. Ezzel a modellel a konszernen belül meghatározó lesz az Audi Hungaria – emelte ki Achim Heinfling.

Új szegmensbe is belép az Audi a Q4-essel
Forrás: AFP

Mindezek mellett az első elektromos – Győrben fejlesztett – motorok szériagyártása is elkezdődik jövőre, sőt az első nullszériás hajtómű már el is készült. De miközben a járműipar jelentős változáson megy keresztül, Győrben továbbra is meghatározó jelentőségű lesz a belső égésű motorok gyártása.

Jövőre új, háromhengeres Ottó-motorral jelentkezik az Audi, majd négyhengeres Diesel-motor nemzedékkel folytatják.

A győri motorgyár tehát jelentős terhelésnek lesz kitéve, a motorizáció ugyanakkor nem szorítja majd ki az élő munkaerőt – emelte ki Achim Heinfling. Hozzátette, már több mint 12 ezren dolgoznak a győri gyárban, jövő év közepén pedig visszakerülnek Győrbe azok a kollégáik is, akik egy ideig a konszern szlovákiai gyárában dolgoztak. Ők az említtet Q3-as sorozatgyártásába kapcsolódnak majd be.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »