Szinte egyedüli ellenzékiként indul Szentendrén az LMP

Szinte egyedüli ellenzékiként indul Szentendrén az LMP

A Munkáspárton kívül egyedüli ellenzéki pártként az LMP indít jelöltet a vasárnapi szentendrei önkormányzati választáson.

A Pest megyei településen Tolonics Gyula tavaly szeptemberi halála miatt tartanak időközi voksolást, melyen a kormánypártok jelöltje mellett a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltje indul esélyesként.

A civil jelöltet támogatja a legtöbb baloldali párt, de a Jobbik sem indít ellenjelöltet. 2014-ben a kormánypárt kevesebb mint hét százalékkal nyert a civil jelölt ellen, őket a szocialisták és a Jobbik követte, az LMP akkor nem indított jelöltet, ugyanakkor a párt szerint a három évvel ezelőtti eredmények is indokolják az indulásukat.

„Mi senki ellen nem állítunk jelöltet, mi az LMP-szavazóbázisunkért állítunk jelöltet, 2014-ben ebben a körzetben, nem tudom, mennyire ismert, vagy tudja, 13 százalék fölötti eredményt ért el az LMP. Azért ez minket arra predesztinál, hogy az akkor szavazóinkat és reményeink szerint az azóta növekvő szavazóbázisunkat meg kell tisztelni azzal, hogy választási lehetőséget kapjanak, LMP-s választási lehetőséget” – nyilatkozta Drávucz Zsolt képviselőjelölt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »