Színpompás felvonulással ért véget II. Erzsébet platinajubileuma

Színpompás felvonulással ért véget II. Erzsébet platinajubileuma

Katonai parádéval és többórás színpompás felvonulással ért véget vasárnap Londonban a brit uralkodó platinajubileuma, vagyis trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából szervezett négynapos hatalmas ünnepségsorozat.

A négynapos hétvégén Londonban és országszerte több tízezer utcabált és pikniket rendeztek. Ezek közül messze a legnagyobb a windsori királyi rezidencia nyilvánosan látogatható, Long Walk nevű, 4,2 kilométer hosszú sétaútján volt, ahol vasárnap 488 piknikasztalhoz ülhetett le az a hozzávetőleg háromezer szerencsés helybéli, akinek jutott részvételi jegy.

Az ünnepségsorozatot záró többórás vasárnapi katonai parádé és felvonulás a Whitehall kormányzati negyedétől indult, és a vörös aszfaltjáról híres Mall sugárúton jutott el a Buckingham-palotáig.

Az élen a királyi hintóállomány egyik legrégibb és leghíresebb példánya, a rendkívül díszes kivitelezésű, 1762-ben épült, aranyozott festésű Gold State Coach haladt.

A királynő nem ült a hintóban, de a hat ló vontatta, négytonnás jármű ablakára vetítettek róla egy felvételt, amely 27 éves korában, koronázásának napján készült róla, és amelyet hologram-technikával teljesen élethűvé varázsoltak.

(Forrás: EPA)

A katonai parádét felvonulás követte, a királynő uralkodásának eddigi hét évtizedét végigkísérő divatirányzatok, autótípusok, technikai eszközök és zenei stílusok színpompás megjelenítésével, színházi sikerek részleteinek rögtönzött előadásaival.

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

Hírdetés

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

(Forrás: EPA)

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »