Szili Katalin: Nem az öszödi beszéddel, hanem 2004. december 5-ével kezdődött a magyar baloldal válsága

Szili Katalin: Nem az öszödi beszéddel, hanem 2004. december 5-ével kezdődött a magyar baloldal válsága

Az antikapitalista kritikában, a határon túli magyarság autonómiatörekvéseinek felvállalásában és az 1956-os forradalomhoz való viszony tisztázásában látja Szili Katalin egykori magyar házelnök és az MSZP korábbi elnökhelyettese a baloldal számára a kiutat a válságból. A Nézőpont Intézet a baloldali pártok válságának okairól tatott november 7-i rendezvényén a közép-európai baloldal problémáit vették górcső alá.

írja a Nézőpont Intézet. Kiemelték, hogy cseh szociáldemokrata párt kormányon eltöltöttévei szintén katasztrofális, 7,3 százalékos eredményt hoztak számára a 2017-es választáson. A globalizáció, a migráció és a nemzeti érdekvédelemben is akadt népszerűbb alternatívája.

Szlovákiát azonban a sikeresebb baloldali pártok országaihoz sorolták:

Hírdetés

Szili Katalin szerint a magyarországi baloldal válsága nem az őszödi beszéddel, hanem a 2004. december 5-ével, a kettős állampolgárság és a határon túli magyarság elutasításával kezdődött.

Szintén a problémák között említette a korábban az MSZP-ben politizáló jelenlegi kormánybiztos, hogy a „neoliberális kitinpáncélt” nem vetkőzte le a magyar baloldal. Szili Katalin kiutat is vázolt a válságból a baloldal számára. Többek között az antikapitalista kritikát, a határon túli magyarság autonómiatörekvéseinek felvállalását és az 1956-os forradalomhoz való viszony tisztázását sürgette.

Nézőpont Intézet, körkép.sk

Nyitókép: Mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »