Szilágyi: Portik kisasszonyos sértõdöttséggel hagyta el a küzdõteret

12 megyében indítja jelöltjeit az Erdélyi Magyar Néppárt, 7 megyében megyei lista is lesz. Közel 100 polgármesterjelöltet indítanak. Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, úgy gondolja, hogy például Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhely jó eséllyel indulnak az EMNP-s polgármester- és tanácsosjelöltek.

Leszögezte, hogy Marosvásárhelyen továbbra is támogatják Soós Zoltán jelölését, hiszen az előválasztás jelöltjeként a vásárhelyiek közös jelöltje kell, hogy legyen. Ugyanakkor hangot adott aggodalmának, miszerint fennáll a veszélye annak, hogy az RMDSZ Soós Zoltánt saját jelöltjeként, a tulipán jele alatt fogja indítani.

Kérdésünkre, hogy miként képzelik el a kampányt annak fényében, hogy a húzónév, Portik Vilmos visszavonult, Szilágyi azt mondta, városi és megyei listát is indít, ezek a listák reprezentatívak lesznek, erős jelöltekkel.

“Egy párt nem egy egyszemélyes mutatvány. Portik Vilmos elvitte a csapatot a csúcs alá, és csúcstámadás előtt megfutamodott. Portik nem minket, hanem a marosvásárhelyieket hagyta cserben. Kutyakötelessége lett volna, hogy beálljon a kampányba, mozgósítson és győzelemre váltsa azt a bizalmat, tőkét, amivel a vásárhelyiek megelőlegezték. Elhagyta a küzdőteret, kisasszonyos sértődöttséggel. Nem növeli Soós Zoltán esélyeit az, hogy az előválasztási ellenjelöltje levonul a színtérről” – mondta az EMNP elnöke.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »