Szilágyi Liliána abbahagyja az úszást

Szilágyi Liliána abbahagyja az úszást

Azt is megindokolta, miért nem tesz feljelentést.

Szilágyi Liliána tavaly év végén beszélt először arról, hogy az édesapja, Szilágyi Zoltán éveken át súlyosan bántalmazta őt és anyját is. A Magyar Úszó Szövetség külön vizsgálóbizottságának megállapítása szerint megfelelnek a valóságnak a sportolói kijelentései, ezért Szilágyi Zoltánt nemkívánatos személynek nyilvánította a rendezvényein.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közelmúltban közölte, indult rendőrségi vizsgálat, de már lezárták, mert Szilágyi Liliána nem jelent meg a hatóságok előtt és nem tett vallomást. Akkor nem reagált a hírre, most viszont a Szavakon túl című Klubrádió-műsorban beszélt az ügyekről. Bejelentette:

végleg felhagy az úszással.

Hírdetés

Arról is beszélt, hogy nem akart úszni, az apja erőltette ezt a sportot, de aztán azért csinálta, mert tehetségesnek bizonyult és örömet akart szerezni az apjának.

Mint az Index összegzése szerint kifejtette, a vízközeget nagyapja, Gyarmati Dezső miatt mindig is imádta, és továbbra sem tudja elképzelni nélküle az életét. Januárig azt hitte, az úszásban kell megtalálnia magát, de hosszú évek óta vannak kétségei, és többször is elgondolkodott azon, hogy befejezi.

Nagyon felszabadult, amikor három héttel ezelőtt meghozta végleges döntését, ugyanakkor még a gyász folyamatán megy keresztül. Úgy érzi, végre elkezdheti azt, ami ő maga. Még nem tudja, pontosan mi lesz az, de alkotni szeretne. Tíz éven belül két könyv megírását tervezi, az írás mindig is közel állt hozzá. Számára az, hogy innentől saját maga alakíthatja a jövőjét, sokkal többet jelent, mint egy olimpiai arany – fejtette ki a műsorban.

„Nem tudok haragot tartani, nem tudok gyűlölködni” – ezzel indokolta, hogy az ügyvédeivel összeállított „nagyon komoly paksaméta” ellenére sem tesz feljelentést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »