Szijjártó: Több gyermek, mintsem bevándorlók

A külügyminiszter szerint a következő időszakban radikálisan megváltozhat a kontinens népessége. Szijjártó Péter szerint az ENSZ globális migrációs csomagja jelenlegi formájában olyan változtatásokat tartalmaz, amelyek nemcsak tényként, hanem kívánatos folyamatként is írják le a nagy népvándorlási folyamatokat. Az ezek elleni küzdelmet gyakorlatilag Európa ezzel a csomaggal fel is adta – fogalmazott a magyar diplomácia vezetője, aki New Yorkban, az ENSZ-székházban felszólal a világszervezet globális migrációs csomagjáról folytatott kormányközi tárgyaláson. Szerinte a csomag ebben a formájában rendkívüli veszélyt jelent Európára, ha pedig az abban lefektetett célok megvalósulnak, a kontinens népességi összetétele radikálisan átalakul az elkövetkező néhány évben.

Mint mondta, olyan módosításokat tettek bele a csomagba, amelyek még tovább erősítik a nagy népvándorlási folyamatokat elősegítő és kiváltó faktorokat. Példaként említette a külügyminiszter, hogy

Hírdetés

  • minden migráns kapjon meg mindenfajta szolgáltatást, függetlenül attól, hogy melyik tranzitországban van, vagy éppen melyik célországot választotta ki magának.
  • a határsértések dekriminalizálásáról is beszélnek, vagyis azt akarják elérni, hogy a világon sehol sem kezeljék bűncselekményként a határsértést, hanem csak valamiféle adminisztratív ügyként, ami pedig az egyes államok biztonságát rendkívüli módon ássa alá.
  • a migrációs csomagban az is megjelenik, hogy mintegy kötelességszerűen, definíciószerűen a migrációt kellene a demográfiai vagy munkaerőpiaci kihívásokra adott válaszok legjobbjának tekinteni.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy mindezzel Magyarország nem ért egyet, a magyar kormány az oktatás folyamatos fejlesztésében és a több gyermekben látja ezeknek a kihívásoknak kezelését, nem pedig abban, hogy illegális bevándorlókat hozzanak az országba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »