Szijjártó szerint busásan megtérül a BMW-beruházás támogatása

Szijjártó szerint busásan megtérül a BMW-beruházás támogatása

Szijjártó az aláírási ceremónián bejelentette azt is, hogy a kormány döntése értelmében a leendő BMW autógyárhoz közel új csomópontot alakítanak ki az M35-ös autópályán.

Busásan megtérül Magyarországnak az a több mint 12,3 milliárd forint, amellyel a magyar kormány támogatja a BMW debreceni beruházását

Hírdetés

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Debrecenben, mielőtt aláírta a támogatásról szóló megállapodást a német gyár képviselőjével.

Szijjártó az aláírási ceremónián bejelentette azt is, hogy a kormány döntése értelmében a leendő BMW autógyár telephelyéhez közel új csomópontot alakítanak ki az M35-ös autópályán, 2×2 kétsávosra bővítik az odavezető összekötő utat, konténerterminált építenek villamosított vasúti összeköttetéssel, új telekommunikációs és gázhálózatot alakítanak ki.

A külügyi tárca vezetője köszönetet mondott a jelen levő Palkovics László innovációs és technológiai miniszter segítségéért. Szijjártó közölte, hogy a külügyi és az innovációs tárca a közeljövőben közösen terjeszt be versenyképességi csomagot a kormánynak.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »