Szijjártó Péter: Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás

Szijjártó Péter: Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán.

Mint mondta: a Magyarország szomszédságában zajló háború és az arra adott szankciós válaszok tartósan háborús inflációs környezetet hoznak létre.

A sajtótájékoztatón a külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrajnai háború fokozódó intenzitása miatt egyre nő a menekültek száma Magyarország keleti határán, és már naponta több mint tízezer menekült érkezik az országba, számuk pedig már meghaladta a 820 ezret.

Hírdetés

“Mindezzel párhuzamosan a migrációs nyomás is egyre súlyosabb. A mai napig több mint 110 ezer illegális migránst állítottunk meg a déli határunkon.”

– mutatott rá Szijjártó Péter, aki arra is kitért, hogy az egyre erőszakosabb, és fegyverrel rendelkező migránsok biztonsági fenyegetést jelentenek Szerbia és Magyarország számára is.

A magyar diplomácia vezetője emlékeztetett arra, hogy a migránsok biztonságos országokon keresztül, határok sorozatos megsértésével, vagyis bűncselekmények sorozatos elkövetésével érkeznek Szerbiába, és erre senkinek nincsen joga.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »