Szijjártó Péter: Nem értünk egyet a jelenlegi európai bevándorlási politikával, mert rossz.

A CNN amerikai hírtelevízió interjút készített Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel az illegális migráció és a népszavazás témájáról.

 

„Vannak törvények és szabályok arra, hogy miként lehet átkelni a határon. Ha valaki szándékosan nem tartja tiszteletben a törvényeinket, akkor nem fogadjuk be” – szögezte le.

 

Hangsúlyozta, hogy „Magyarországot azért bírálják, mert betartja az Európai Unióban érvényes összes közös szabályt. Ezek kimondják, hogy a schengeni övezet külső határát kötelességünk megvédeni.”

 

Szijjártó Péter visszautasította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök migránsellenes szenvedélyeket korbácsol fel.

 

„Magyarország a nemzetközi jog alapján áll. A biztonságos élethez való jog alapvető emberi jog, de nem alapvető emberi jog kiválasztani egy országot, ahol valaki élni szeretne, és nem alapvető emberi jog a békés országok közötti határok megsértése.”

 

Mint mondta:

 

„Mindenki nagyon dühös Európában. Azért dühös, mert növekvő rés van az európai nép és az európai politikai elit között. Az európai politikai elit jelenleg fél megkérdezni az embereket erről az ügyről, mert tudja, hogy a nép nem ért egyet vele”.

 

A kérdésre, mi lesz, ha a kormány elveszti a népszavazást, a miniszter azt hangoztatta, hogy a kormány nem veszíti el a népszavazást. Mindazonáltal leszögezte, bármi is történik, tiszteletben tartják a referendum eredményét.

 

„Mi abszolúte nem értünk egyet a jelenlegi európai bevándorlási politikával, mert rossz. Árt Európának, nagyon árt Európának. Nos, ezért utasítjuk el teljesen a kvótarendszert, mert alkalmazhatatlan. Ellenkezik a józan ésszel, és sérti a jelenlegi európai szabályozást”

 

 

MTI – Szijjártó Péter a migráció és a népszavazás kérdéséről adott interjút a CNN-nek


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »