Szijjártó Péter is teli talppal szállt bele a Szabad Európa Rádióba

Szijjártó Péter is teli talppal szállt bele a Szabad Európa Rádióba

Hiába harsogta a sajtószabadság ikonja, a Szabad Európa Rádió a magyar médiatörténet talán legsúlyosabb fake news-át, hogy mindjárt itt a segítség, ma már tudjuk a fájdalmas igazságot: senki nem jött segíteni, cserben hagytak minket…

– írja a külgazdasági és külügyminiszter október 23-i ünnepi Facebook-posztjában. Kiemelte, hatvanöt évvel ezelőtt a magyarok hősként szálltak szembe a kommunista diktatúra elképesztő túlerejével. A küzdelem tétje a szabadság volt. Mi, magyarok akkor is a szabad világhoz akartunk tartozni.

„Hiába harsogta a sajtószabadság ikonja, a Szabad Európa Rádió a magyar médiatörténet talán legsúlyosabb fake news-át, hogy mindjárt itt a segítség, ma már tudjuk a fájdalmas igazságot: senki nem jött segíteni, cserben hagytak minket… A szabadságharcot így elvesztettük, s vele együtt elvesztettük a következő több mint három évtized szabadságát” – tette hozzá Szijjártó. Nem ő az egyetlen az évforduló alkalmából, aki a Szabad Európa Rádiót veszi elő a történések miatt.

Hírdetés

Dancs Ferenc helyettes külügyi államtitkár is azzal „borzolta a kedélyeket” a washingtoni magyar nagykövetség október 23-i ünnepi fogadásán, hogy a jövő évi magyar parlamenti választásokba való beavatkozással vádolta Joe Bident és kormányát. Ennek kapcsán Dancs visszautalt arra, hogy 56-ban „sok fiatal vesztette életét, mert elhitték a Szabad Európának, hogy úton a segítség”. Azóta viszont a magyarok megtanulták, hogy csakis magukra számíthatnak.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »