Szijjártó Orbán látogatását készíti elő Ankarában

Jövő kedden Ankarába utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Orbán Viktor kormányfő őszre tervezett törökországi látogatását készíti elő – értesült az Origo. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a portál információit megerősítette az MTI-nek. Így a magyar miniszter lesz az első magas rangú európai politikus, aki a júliusi puccskísérlet után látogatást tesz Törökországba.

Korábban úgy volt, hogy a török elnök látogat majd hazánkba, de augusztus 18-án a Bors megírta – és a minisztérium megerősítette –, hogy Recep Tayyip Erdogan nem tud eleget tenni Áder János köztársasági elnök meghívásának, így lemondta a szeptember 7-én Szigetvárra tervezett látogatását.

A török államfő Kolinda Grabar-Kitarovic horvát elnökkel együtt tette volna tiszteletét a szigetvári ostrom 450. évfordulója alkalmából szervezett közös megemlékezésen.

Szijjártó ankarai látogatásának témái között szerepel még a migránsokról szóló uniós-török megállapodás kérdése is, a miniszter a portál információ szerint ezt követően Egyiptomba utazik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »