Szijjártó nem tudott Orbán Rachel útjáról, az Együtt feljelent

Szijjártó nem tudott Orbán Rachel útjáról, az Együtt feljelent

Feljelentést tesz Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini útja miatt az Együtt. Szijjártó Péter a Hír TV kérdésére azt válaszolta, hogy nem tudott az útról, és nem is indul vizsgálat az ügyben.

Szigetvári Viktor pártelnök szerint a kiruccanás felveti a befolyással üzérkedés gyanúját. A miniszterelnök lányának és férjének ugyanis semmilyen hivatalos állami tisztsége nincs, és minden jel szerint a magyar gazdaság fontos ügyeiről tárgyaltak Bahreinben. A politikus felszólítja a Miniszterelnökséget és a külügyminisztériumot, hogy adjon magyarázatot az esetre.

„Az Együtt az elmúlt években sokat támadta Orbán Viktort azért, mert magánvagyonként kezelte az adófizetők pénzét és az állam vagyonát. Most arra látunk példát, hogy milyen az, amikor a családját küldi előre tárgyalni egy arab-öbölbeli országba. Elfogadhatatlan az Együtt véleménye szerint az, hogy akár nem hivatalosan, akár hivatalosan Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István magyar államügyeket, energiabiztonsági ügyeket érintően bárkivel a világon tárgyalhat” – jelentette ki Szigetvári Viktor.

A tavaly novemberi látogatásról fotó és angol nyelvű beszámoló is készült, amelyet a 444.hu talált meg elsőként. A bahreini energiaügyi miniszter abban a hiszemben fogadta a házaspárt, hogy Orbán Viktor feleségével tárgyal, nem pedig a magyar miniszterelnök legidősebb lányával.

Orbán Ráhel közleményben tudatta, hogy magánúton járt férjével Bahreinben. Az utazás költségeit saját maguk állták. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság – írja a miniszterelnök lánya. A Hír Televízió elérte a bahreini magyar konzult, aki szintén ott volt a tárgyaláson és szerepel az egyik fotón. Megerősítette, hogy magánlátogatás volt, de egyebet nem kívánt mondani.

„–Halló.

Hírdetés

– Halló. Jó napot kívánok, én Tárkányi Zsolt vagyok a Hír TV-től és Garamvölgyi Balázst keresném.
– Jó napot kívánok, nem tudok, épp egy megbeszélésen vagyok, de nem tudom, hogy milyen ügyben… gondolom, azért keresnek, amiért sokan keresnek. Annyit mondanék: magánlátogatás volt, uram. Jó? Tehát az érintettekhez forduljanak! Jó? Tehát ezt tudom mondani.
– Hozzájuk is fordultunk. Csak érdeklődni szeretnék, hogy az olajügyi hatóságok, illetve az energiaügyi miniszterrel hogy került kapcsolatba egy magánlátogatáson Orbán Ráhel és a férje?”

A kérdésre választ már nem kaptunk.

A külügyminiszter nem tudott Orbán Ráhel útjáról – mondta a Hír TV kérdésére Szijjártó Péter. Azt is elmondta, hogy nem indul vizsgálat az ügyben. „Még egyszer elmondom önnek, nem tudtunk az útról, nem tudtunk arról, hogy a tiszteletbeli konzulunk bármi hasonló találkozót szervez, legközelebb ha találkozom vele, ritkán szoktam, életemben eddig talán egyszer, de ha legközelebb találkozom vele, akár Bahreinben, akár Magyarországon, akkor meg fogom kérdezni. Nem akarom elviccelni, csak szeretném önnek még egyszer elmondani, hogy magánutakról nincs semmilyen információnk, és ha kellene tudnom valamiről, mint külügyminiszter, hogy bármilyen megállapodás bárkinek a bármilyen jellegű találkozóján születik és azzal nekem, mint a magyar állam nevében eljáró miniszternek dolgom van, akkor nyilván szóltak volna. De nem szóltak, ebből csak arra tudok következtetni, hogy semmi olyan dolog nem történt ott, amelynek nekünk, mint államnak dolgunk lenne” – fogalmazott a tárcavezető.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »