Szijjártó: Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot

Szijjártó: Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot

Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.

Európai Bizottság: az uniós gyógyszerügynökség tárgyalásokat folytat az orosz  vakcina gyártójával

Orosz vakcina – koronavirus.gov.hu

Szijjártó Péter közölte, hogy az erről szóló szerződést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) az éjszaka írták alá.

Hírdetés

A moszkvai egyeztetés – magyarnemzet.hu   

„Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson” – hangsúlyozta a tárcavezető.
   
Rámutatott, hogy a beszerzés emberéleteket ment, és felgyorsítja a normális élethez való visszatérést Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V vészhelyzeti használatát, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI) szakemberei a helyszínen tanulmányozták a vakcina gyártásának körülményeit
   
Murasko a tárgyalások eredményét és az együttműködés perspektíváit méltatva elmondta, hogy a Szputnyik V oltóanyag egyre több országban járul hozzá a világjárvány elleni védekezéshez.

Oltóanyagra várnak (Járványügyi korlátozások Oroszországban) - 2020. május  14., csütörtök - Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy

Murasko – 3szek.ro   

Szijjártó Péter a nap folyamán Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettessel, Nyikolaj Sulginov energetikai, Szergej Lavrov külügy-, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszterrel, valamint Alekszej Millerrel, a Gazprom és Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal majd.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »