Szijjártó: Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából

Szijjártó: Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából

Magyarország továbbra is fenntartja a migrációs politikáját, azon „semmilyen globális csomag nem változtat”, enne érdekében tették meg a hivatalos lépéseket – magyarázta a tárcavezető. Szijjártó Péter kifejtette: alapvető hozzáállásbeli különbség van a világszervezet és Magyarország között, „máshonnan nézzük a migrációs folyamatokat, így másként is látjuk azokat”.

Míg az ENSZ szerint a migráció kivédhetetlen, jó és támogatandó jelenség, Magyarország rossz, Európára és Magyarországra veszélyt hozó folyamatnak tekinti – mutatott rá. Hozzátette: ezért a következtetésük is más, az ENSZ szerint ösztönözni kell a migrációt, Magyarország szerint viszont meg kell állítani.

Hírdetés

Mint mondta, olyan kötelezettségeket ír elő a migrációs csomag, amelyeket Magyarország nem fog teljesíteni. Ilyen például, hogy indulás előtt és érkezés után képzéseket szervezzenek a migránsoknak, kedvezményeket adjanak nekik, hogy olcsóbban tudják hazautalni a fizetésüket, lehetőségeket biztosítsanak a nem kormányzati szervezeteknek (NGO), hogy segítsék a migránsok panasztételi lehetőségeit, növeljék a befogadási kapacitásokat, továbbá a határátlépésre ne biztonsági, hanem emberi jogi kérdésként tekintsenek – sorolta. Hangsúlyozta: Magyarország ezekkel „pont ellentétes intézkedéseket” hozott a magyar emberek biztonsága érdekében.

MTI

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »