Szijjártó ezúttal is Soros szervezeteit sejti a háttérben

Szijjártó ezúttal is Soros szervezeteit sejti a háttérben

Nem tud a szerb külügyminiszter arról, hogy több ezer Belgrád környékén tartózkodó migráns készül megindulni a magyar határ felé. A M1 híradója vasárnap arról tudósított, hogy a migránsok között az a hír terjed, hogy egy számukra kedvező népszavazási eredmény esetén megnyithatják előttük a röszkei határátkelőt.

„Evidens, hogy a bevándorlók és az embercsempészek minden félreértelmezhető hírt nagyon szívesen értenek félre” – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az M1 híradója vasárnap arról tudósított, hogy a Szerbiában tartózkodó több ezer migráns úgy tudja: számukra kedvező népszavazási eredmény esetén megnyitnák előttük a magyar határt. Szijjártó Péter úgy látja, hogy ezúttal is a Soros György által pénzelt szervezetek állnak a háttérben. „Nyilvánvalóan életszerű forgatókönyv, hogy a migránsokat noszogató, továbbhaladásra felbuzdító személyek és szervezetek minden félreértelmezhető hírt félreértelmezetten tovább is adnak. Hogy ennek aztán milyen folyományai lesznek, nem tudjuk. Egy biztos, hogy helyes döntés volt, hogy a déli határunk megvédése érdekében minden létező intézkedést megtettünk” – jelentette ki a tárcavezető.

A szerb külügyminiszter viszont nem tud arról, hogy a Szerbia területén tartózkodó több ezer migráns a röszkei határátkelő felé venné az irányt az érvénytelen magyarországi kvótanépszavazást követően. Ivica Dacic ugyanakkor emlékeztetett: Magyarországhoz hasonlóan Szerbiában sem látják szívesen a migránsokat. „A balkáni útvonalon tavaly több mint 700 ezer migráns haladt át, idén pedig több mint 100 ezer. Jelenleg 6-7 ezer menekült tartózkodik Szerbiában, és ez már elérte Szerbia tűrőképességének, kapacitásának a határát” – fogalmazott a politikus.

A Gyurcsány-párt eközben feljelentést tesz arra hivatkozva, hogy a minisztériumi és önkormányzati hivatalnokok a kvótanépszavazáson való részvétel és a nem szavazat mellett győzködték a választókat a kampány idején.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »