Szijjártó: Az erősödő koronavírus-járvány és a fokozódó migrációs hullám a világ hatalmas kihívásai

Szijjártó: Az erősödő koronavírus-járvány és a fokozódó migrációs hullám a világ hatalmas kihívásai

A nemzetközi szervezeteknek a jelenlegi képmutató politikájuk helyett azon kellene dolgozniuk, hogy a koronavírus elleni oltóanyagokat engedélyezzék, a migrációt pedig megállítsák – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Genfben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli közgyűlésére és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) éves tanácsülésére érkezve kijelentette, hogy

„Épp itt az ideje, hogy a nemzetközi szervezetek végre felhagyjanak képmutató politikájukkal, hiszen a helyzet jelenleg úgy áll, hogy nem akarják engedélyezni az oltóanyagokat teljes egészében, közben pedig támogatják a migrációt” – fogalmazott. Ennek kapcsán pedig hangsúlyozta, hogy nem lenne szabad politikai kérdést csinálni abból, hogy melyik vakcinát hagyják jóvá, és melyiket nem.

Hírdetés

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy az oltóanyagok engedélyezésének megtagadása, illetve a migrációs folyamatok támogatása egyaránt a járvány további gyors terjedését eredményezi.

A migrációs hullámokkal pedig sokan kelnek útra „teljesen ellenőrizetlenül, egészségügyi ellátás nélkül”, ami ugyancsak erősíti a járványt – húzta alá.

„Az oltásokat engedélyezni, a migrációt pedig megállítani kell” – közölte.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »