Szijjártó: Asselborn komolytalan figura

Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura – reagált Szijjártó Péter külügyminiszter a Portfolio-nak küldött levelében arra a nyilatkozatra, mely szerint luxemburgi kollégája kizárná Magyarországot az EU-ból. A magyar politikus szerint a kormány visszautasítja, hogy mások hibáiért Magyarország viselje a terheket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. (MTI/Szigetváry Zsolt)

“Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált. Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül” – olvasható Szijjártó Péter közleményében azt követően, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a német Die Welt című lapnak arról beszélt, hogy Magyarországot ideiglenesen vagy akár végleg ki kellene zárni az Európai Unióból.

A magyar külügyminiszter szerint Magyarország történelme során mindig Európát védte, és most is ezt teszi. “A magyar emberek október másodikán véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és a Jean Asselborn típusú figurákról” – tette hozzá.

Szijjártó közleménye szerint kissé furcsa, hogy az “adóoptimalizálás” hazájából érkező Jean Asselborn és a szintén luxemburgi Jean-Claude Juncker beszél közös teherviselésről, de értjük, hogy ez mit jelent: mások hibáiért viselje a terheket Magyarország. A magyar kormány ezt visszautasítja.

Forrás: Portfólió.hu

The post Szijjártó: Asselborn komolytalan figura appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »