Szigorúbb ellenőrzés az osztrák-magyar gúnyhatáron – a rendőrség és a kerítés nem elég

Várhatóan 4 átkelőnél tartanak majd ellenőrzést a jelenlegi osztrák-magyar határon, később azonban máshol is lehetnek hasonló akciók. Az osztrák hatóság azt ígéri: nem lesz fennakadás. Az őrvidéki kormányfő korábban arról beszélt, hogy ez a legjobb módszer az embercsempészet visszaszorítására.

Az osztrák hatóságok most is az embercsempészet és az illegális bevándorlás elleni küzdelemmel indokolták az ellenőrzést. Az akció sikeressége érdekében azonban nem árultak el részleteket.

Közleményükben csupán annyit írnak, hogy a Nezsideri, a Kismartoni, a Nagymartoni, és a Felsőpulyai járás átkelőinél is lehet majd ellenőrzésekre számítani. A helyzettől függően pedig további határszakaszokon is bevezethetnek hasonló intézkedéseket.

Az őrvidéki kormányfő szerint az embercsempészet visszaszorítása érdekében a határellenőrzés a legfontosabb intézkedés, a tartományban ugyanis ismét egyre több ilyen esettel találkoznak a rendőrök.

A rendőrség és a kerítés nem elég

Naponta fognak el a rendőrök Őrvidéken illegális migránsokat, és embercsempészeket. A kismartoni börtön tele van csempészekkel.

A bűnbandák eközben egyre aktívabbak, furgonokban hozzák a betolakodókat, majd kidobják őket valamelyik faluban. A rendőrség és a kerítés nem elég.

A katonákra is szükség van, hogy minél szigorúbban őrizhessük a határátkelőket és a zöldhatárokat, mert egy államnak meg kell tudnia védeni a határait – mondta Hans Niessl, Burganland tartomány kormányzója.

Nem ez lesz az első eset, amikor Ausztria szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végez a gúnyhatáron.

Tavaly augusztus végén Hegyeshalomnál több mint 30 kilométeres dugó alakult ki az ellenőrzések miatt. A kamionforgalom gyakorlatilag megbénult a tikkasztó hőségben. Tavaly ősszel, és idén is tartottak már hasonló akciókat az osztrákok. Az rendőrség az ígéri: most nem lesznek torlódások.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »