Szigorúan ellenőrzik a vonatokat

A vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fokozása érdekében, nemzetközi művelet keretében Papp Károly, országos rendőrfőkapitány 2016. március 10-én 7 órától március 11-én 7 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Magyarország teljes területére.

Az akció ideje alatt a rendőrök kiemelten ellenőrzik a vasúti csomópontokat, pályaudvarokat, állomásokat és azok környezetét.

 

Az ellenőrzések célja a személyvonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása; a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda, vandál cselekmények megelőzése, megszakítása; a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények (közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás, visszaélés kábítószerrel, csempészet, visszaélés jövedékkel) elleni fellépés, valamint az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés.

A Railpol az európai uniós tagállamok vasútrendészetért felelős szervezeteinek nemzetközi hálózata. Célja az európai nemzetközi vasútrendészeti együttműködés javítása és intenzívebbé tétele, a fenyegetések megelőzése és az államhatáron átnyúló bűnözés elleni intézkedések hatékonyságának növelése.

A vasúti rendőrségek hálózatának Magyarország 2007 óta tagja.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »