Szigorú utazási korlátozás jöhet

Szigorú utazási korlátozás jöhet

Kásler Miklós szerint egyéni és közösségi helytállásunkra lesz szükség a következő hetekben.

Emelt szintű készültség lép életbe a kórházakban és szigorú utazási korlátozások kerülnek kidolgozásra – írta közösségi oldalán az emberi erőforrások minisztere. Ezekről Orbán Viktor kormányfő is beszélt reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök azt mondta: a határokon mindenképpen lesz szigorítás, mert „ha most kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák a vírusmutánsfajtákat, akkor kész vagyunk.”

Kásler Miklós azt is közölte, hogy az előttünk álló hetekben egyéni és közösségi helytállásunkra lesz szükség úgy a járványügyi szabályok szigorú betartása, mint az oltások beadása tekintetében.

Hírdetés

„A kedvezőtlen járványügyi adatokat okozó vírusmutációknak ugyanis erőteljesebb a fertőzőképessége, jelentősen nagyobb a reprodukciós rátájuk a korábban ismerteknél, illetve súlyosabb megbetegedést is eredményezhetnek. A járvány harmadik hullámának kezdetén azonban stratégiai előnyt jelent számunkra, hogy az emberi élet és egészség védelmének kulcsát jelentő vakcinák közül hazánkban immár öt gyártó termékével zajlik a tömeges oltás” – fejtette ki az emberi erőforrások minisztere.

Kiemelte: a cél továbbra is az, hogy minél előbb, minél több ember megkaphassa az életet és védettséget jelentő vakcinát, ezért azt kéri, hogy mindenki jelentkezzen az oltóanyagért, bízzon valamennyi elérhető vakcinában és éljen a felkínált oltás lehetőségével.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »