Szigorították az egészségügyi alkalmazottak belépését a kórházakba és a rendelőkbe

Szigorították az egészségügyi alkalmazottak belépését a kórházakba és a rendelőkbe

Az egészségügyi minisztérium iránymutatása a kórházakban és a rendelőkben dolgozóknak a munkába járáshoz feltételül támasztaná a Covid-19 elleni beoltottságot. Csak bizonyos esetekben lenne elegendő a tesztelés.

A beoltott, teljesen védett alkalmazottjai a kórházaknak és a rendelőknek, illetve azok akik az elmúlt 180 napban estek át a Covid betegségen, egyben akiknek nincs pozitív járványügyi előzménye, és nincsenek COVID-19 klinikai tünetei, nem kell a munkahelyi belépés előtt tesztelniük az új koronavírus jelenlétét.

Hírdetés

A teljesen vakcinázott alkalmazottnak, akinek járványügyi előzménye pozitív, de nincsen karanténba utalva, vagy ha a COVID-19 klinikai tüneteivel rendelkezik, munkába lépés előtt köteles 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet bemutatnia. 

A nem oltott munkavállalókat vagy a kétadagos vakcina egyetlen adagjával oltott munkavállalókat 72 óránként tesztelni kell.

A középiskolások, az orvosnak készülő egyetemisták és tanáraik tesztelését a kórházakban folyó gyakorlati képzés során az egészségügyi szolgáltató biztosítja a munkavállalókra is érvényes rendszer szerint.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »