Szigorítaná a közmunka feltételeit a kormány

18 évre emelnék a közmunkások alsó korhatárát, európai titkosszolgálat felállítását tervezheti az unió, Magyarországon is kicserélik a robbanásveszélyes telefonokat.

Közmunka

Szigorítaná a közmunka feltételeit a kormány. Egy törvénytervezet szerint a jelenlegi 16-ról 18 évre emelnék fel a közmunkások alsó korhatárát, az indoklás szerint azért, hogy a fiatalok ne az iskola helyett válasszák a munkát. Megszüntetnék a foglalkoztatási szövetkezeteket is. Sajtóhírek szerint ugyanis az ellenőrzések során kiderült, hogy ezek a szövetkezetek – az alacsonyabb közteherre hivatkozva – azzal keresték meg a munkaadókat, hogy a munkavállalóikat léptessék be a szövetkezetbe és attól kölcsönözzék vissza a dolgozókat.

Hungarikum lehet a disznótoros

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint azért kerülhetne fel a népszokás a listára, mert olyan magyar hagyományról van szó, amely hozzáértést kíván meg. és nemcsak közösségi rendezvény, hanem családi ünnep is a településeken.

Európai titkosszolgálat

Közös európai titkosszolgálat felállításáról ír egy belügyminisztériumi jelentés. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentum szerint erre a terrormerényletek megelőzése érdekében lenne szükség. A jelentés ugyan nem titkosszolgálatnak nevezi az új szervezetet, de hasonló Uniós együttműködést már majdnem egy éve javasoltak a szocialisták. A lap úgy tudja: a belügynél ez azután lett fontos, hogy kiderült: több párizsi és brüsszeli terrorista is napokat töltött Magyarországon. Bár a TEK szerint az Iszlám Állam fővárosából, Rakkából irányították őket, a magyar hatóságoknak ez nem tűnt fel.

Samsungok

Magyarországon is kicserélik a Samsung robbanásveszélyes csúcsmodelljét. A koreai cég magyarországi képviselete jelezte, ha a vásárló azt szeretné, a teljes vételárat is visszafizetik. A nemrég forgalomba hozott Note 7 típusú telefonok sok esetben kigyulladtak. A dél-koreai óriáscég ezután kicserélte a hibás telefonokat, ám több esetben a cserekészülék is veszélyessé váltak. A cég a napokban jelentette be, hogy teljesen felhagynak az értékesítéssel – becslések szerint ezzel 3 milliárd dollár veszteséggel kell számolniuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »