Szigetvári Washintonban aggódott

Hétfőn Washingtonban hivatalos tárgyaláson vett részt Szigetvári Viktor, a Soros György hathatós támogatásával létrejött Együtt elnöke és a párt elnökségi tagjai, Hajdu Nóra, illetve Szelényi Zsuzsanna. Szigetvári Viktor Facebook oldalán a Külügyminisztériumban folytatott tárgyalást azzal indokolta: fontosnak tartják, hogy ellenzéki pártként közvetlenül folytassanak párbeszédet egyik legfontosabb nemzetközi szövetségesünkkel.

„Az egy órás tárgyaláson elmondtam aggodalmaim a magyar válság súlyosbodása miatt. A fenntartható gazdasági növekedés hiánya és az erősödő orosz kiszolgáltatottság ellentétes a nemzeti érdekkel, és ennek megváltoztatása elsődlegesen az ellenzéki pártok felelőssége” – írta Szigetvári Viktor, aki Amerikában megerősítette azt is, hogy „az Együtt folytatni fogja kemény és fáradhatatlan korrupció ellenes harcát”. Szigetvári állítása szerint szomorú volt megtapasztalni Washingtonban, „hogy a mai magyar kormány úgy politizál a szövetségeivel, mintha ellenfelek volnának, és közben Vlagyimir Putyin kegyeit keresi”.

Az Együtt delegációja washingtoni Külügyminisztériumban találkozott Hoyt Yee helyettes államtitkárral, aki területileg illetékes Magyarország ügyeiben, illetve Robin Dunningan energia-diplomáciáért felelős helyettes államtitkárral.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »