Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemészállító hajója

A szicíliai Augusta kikötőjében kapott kikötési engedélyt az olasz hatóságoktól az Ocean Viking mentőhajó, amely az utóbbi napokban 374 migránst vett fel fedélzetére a Földközi-tengeren – közölte a hajót üzemeltető SOS Méditerranée nevű francia "civil szervezet" vasárnap.

A felforgató szervezet tájékoztatása szerint egy terhes nőt már átszállítottak légi úton a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, így a fedélzeten 373 migráns maradt.

A legénység Máltához és Olaszországhoz fordult kikötési engedélyért. A hajó várhatóan hétfőn érkezik meg a szicíliai kikötőbe.

Hírdetés

Az illegális bevándorlók többsége Fekete-Afrikából – Guineából, Szudánból, Sierra Leonéból, Kamerunból, Maliból – indult útnak, 131-en közülük felnőtt kíséret nélküli fiatal.

Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa. Az ENSZ becslései szerint mintegy hétszázezer migráns tartózkodik a káoszba süllyedt észak-afrikai állam területén, nagy részük Olaszországon keresztül az Európai Unió területére akar eljutni.

Az olasz belügyminisztérium szerint 2020-ban több mint 34 ezer migráns érkezett az országba a tengeren keresztül, többek között tunéziaiak, bangladesiek és elefántcsontpartiak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »