Szibériában tűnt el a speciális repülőgép

Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il–76 típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték.

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott – írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A tájékoztatás szerint a hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il–76 felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja.

Egy légügyi forrás elmondta, hogy a repülőgép mintegy háromezer méter magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni a járművel.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il–76 és Be–200 típusú tűzoltó repülőgépeket vetettek be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »