Szexuális indíték: nőket támadott meg egy 31 éves férfi, egyiküket megölte

Szexuális indíték: nőket támadott meg egy 31 éves férfi, egyiküket megölte

Szexuális indíték: nőket támadott meg egy 31 éves férfi, egyiküket megölte

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfival szemben, aki szexuálisan bántalmazta, majd megölte az egyik áldozatát, emellett több másik nőre is rátámadt. A vádhatóság életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott ellene.

A vádirat szerint a vádlott – egy 31 éves férfi – 2016. október 12-én, az esti órákban, a Budapest IX. kerület Boráros téren megismerkedett egy hajléktalan életmódot folytató nővel, akit közös italozásra hívott. A nő elfogadta a férfi ajánlatát, ezért tömegközlekedési eszközzel a X. kerület, Népligetbe mentek, ahol egy sötét, bokros területen italozni kezdtek.

Hírdetés

A férfi egy idő után szexuálisan bántalmazta a sértettet, majd különösen kegyetlen módon megverte és a magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolva a parkban hagyta.

A sértett az őt ért bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy, 2017 decemberében, a Budapest X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nők sérelmére elkövetett bűncselekmény is. A 31 éves férfi négy nőt támadott meg, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nagy erőkkel, még 2017 decemberében elfogták a terheltet.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – huszonöt évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés.

A vádhatóság a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »