Szétlövések döntöttek az első rangadón (Jégkorong)

Szétlövések döntöttek az első rangadón (Jégkorong)

Szikrázó csatát vívott egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a jégkorong Erste Liga „második fordulójában”. Hiába vezetett a Sportklub, a Brassó nem adta fel, hogy végül szétlövések döntsenek.

Telt ház, remek hangulat és két remek csapat várta, hogy bedobják a korong a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, ahol az első erdélyi rangadóra került sor a jégkorong Erste Ligában. Azaz a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronát fogadta.

A kék-fehérek pedig alaposan belekezdtek. Alig fél perc után Taratuhin lőtt hatalmas vasat, hogy két percre rá Shalla már a gólvonalunk túlra jutassa a korongot. Erre pedig Pelley válaszolt egy újabb vassal. Iramos, tempós, kemény ütközésekkel és helyzetekkel teli volt a harmad első fele. A játékosok rendre kóstolgatták egymást ütközésekkel és szavakkal is. A játékban a hazaiak voltak jobbak, a Brassó nem igazán találta az Adorján kapujához vezető utat. Elég volt viszont egy hazai megingás és Boriszenko hátrányból büntetett.

A második felvonás két nagyobb brassói lehetőséggel indult, amikor Péter és Molnár Zoltán kóstolgatta Adorjánt, hogy újfent a hazaiak percei következzenek. Shalla és Taratuhin előbb még helyzetekig jutott, hogy a 28. percben kettős előnyben Tartuhin szerezze vissza vezetést, majd pár percre rá Láday bődületes nagy lövésébe Pelley nyúljon bele jó érzékkel. A kétgólos előny tudatában mintha a Sportklub felrántotta volna a kéziféket és esélyt adtak a vendégeknek, akik előbb fórban szépítettek, majd egy rossz hazai cserét kihasználva Bíró Gergő szólót értékesített.

Az utolsó felvonásra mindkét csapatnál kezdett elfogyni az üzemanyag, egyre több volt a technikai hiba és hiába voltak a kapuk előtt lehetőségek azok rendre kimaradtak. A legnagyobbat Shalla hagyta ki a vége előtt, amikor Beczével ketten kettő az egyben fordultak le, de nem született gól.

Miként a hosszabbításban sem pedig mindkét fél kapott egy-egy fórt. Jöhettek a büntetőlövés és ebben a műfajban már rávert a Sportklub a Brassóra. Belov, Shalla és Brophey találatira nem érkezett válasz.

A két csapat kedden este újfent összeméri erejét, ezúttal a román bajnokságban.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–3 (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Gólszerzők: Shalla (3.), Taratuhin (28.), Pelley (33.), Belov (65. – GWS), illetve Boriszenko (10.), Armstrong (35.), Bíró G. (38.).

Hírdetés

Mestermérleg

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: – Nagyon erős első harmadot tudtunk le, rengetege gólszerzési lehetőséggel. Nagyrészt uraltuk a játékot és ez folytatódott a másodikban is. Kaptunk viszont egy előnyös gólt, majd egy rossz csere miatt még egyet. Két nagyon jó csapat küzdött ma, igazi rangadó volt. Tudtuk, hogy senki nem fogja feladni. Adorján remekelt a kapuban a szétlövéseknél, mindegyiket megfogta. Elégedett vagyok az eredménnyel, de kielemezzük a meccset és kielemezzük, hogy miben kell javuljunk.

Ondrej Rusnák, Brassói Corona: – Annak ellenére, hogy a szezon második meccse volt, jó, lüktető játékot mutattak a csapatok. A Sportklub kezdett jobban, mire nekünk kellett jó 10 perc, hogy felvegyük a ritmust és ahogy a mérkőzéssel haladtunk egyre jobbak és jobbak lettünk. Nagyon sajnálom, hogy az utolsó öt percben nem szereztünk gólt, mert akkor megvoltak a lehetőségek.

Darvas Attila

🎥👀 Sport Club Csíkszereda 🆚 Corona Brasov

🎥👀 Csíkszeredai Sportklub 🆚 Corona Brasov Wolves

Julkaissut Erste Liga Maanantaina 16. syyskuuta 2019

Eredmények (a sorozat honlapjáról):

DEAC – Fehérvári Titánok 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (román) 4-2 (4-1, 0-0, 0-1)

 

 

 

 

 

 

(MTI)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »