Szétesett a hajtóműve egy amerikai belföldi járatnak

Szétesett a hajtóműve egy amerikai belföldi járatnak

A gép San Francisco és Honolulu között közlekedett, amikor a Csendes-óceán fölött az egyik hajtómű darabokra tört. A gép sikeresen leszállt a célállomáson. Az amerikai légiközlekedési hatóság vizsgálja az esetet.

Egy utas által készített felvételen az látszik, hogy az emberek védekező pozícióba helyezkedtek a United Airlines San Franciscóból Honoluluba tartó járatáról. Egy másik felvétel pedig a gép egyik hajtóművét örökítette meg, amely a Csendes-óceán fölött darabokra hullott.

Turbulencia volt először, aztán úgy 15-20 perccel később a gép rázkódni kezdett, majd remegni, felrázott az alvásból. Néhány ember nagyon ideges volt. Mások sírtak. Nagyon idegesek voltunk. Nem tudtuk, mi történik. Természetesen amikor leszálltunk, mindenki örült és tapsolt. Az emberek sírtak, mi is sírtunk. Annyira boldogok voltunk, hogy biztonságban leérkeztünk – számolt be egy utas.

A repülőn 370 ember utazott a személyzettel együtt. A járat gond nélkül leszállt a honolului nemzetközi reptéren.

Amikor kiszálltunk a gépből, a pilóták kezet fogtak mindenkivel. A szemünkbe néztek, és olyan megnyugtató volt. Nagyon bátrak voltak. És mi is azok voltunk. Borzasztó volt. Sok család kisgyerekkel. Borzalmas volt – idézte fel egy másik utas.

Mielőtt letették volna a pilóták a gépet, vészjelzéseket küldtek.

Mindenki arcán látni lehetett a félelmet. A stewardessek hihetetlenek voltak. Csak jöttek, és mindenkinek segítettek. Mondták, hogy tegyük keresztbe a kezeinket, a fejünket hajtsuk le. (…) Köszönet a személyzetnek. Csak ennyit tudok mondani, mert annyira nyugodtak voltak – mondta Cheryle Tillman utas.

Az amerikai légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »