Szervezett terrortámadás volt az orlandói tömegmészárlás, nőhet az áldozatok száma

Ötvenen meghaltak, ötvenhárman pedig megsebesült a lövöldözésben, ami az Egyesült Államokban, a floridai Orlandóban egy melegbárban tört ki.

Magyar Menedék - Sitchin

A fegyveres támadó hajnali kettő körül – amikor a bár már épp zárni készült – lövöldözni kezdett, majd túszokat ejtett. A bárban ekkor több mint százan voltak, de az ott lévők egy része ki tudott menekülni onnan. A rendőrök körbevették a bárt, és hajnali öt óra körül úgy döntöttek, hogy egy elit osztag, a SWAT emberei megrohamozzák a túszejtőt. A támadó az ekkor kirobbant tűzharcban meghalt. John Mina rendőrfőnök azt mondta, hogy amikor a rendőrség speciális rohamosztaga behatolt a szórakozóhelyre, “ellenőrzött robbantásokat hajtott végre”, hogy elterelje a merénylő figyelmét.

A támadásban ötven ártatlan ember halt meg, de valószínűleg több lesz a halálos áldozatok száma, az 53 sebesült közül ugyanis sokan életveszélyes állapotban vannak, írja az MTI. A legtöbb sebesültet a lövöldözés helyszínéhez közeli orlandói kórházi központba vitték, és a kórházat lezárták: sem ismerősök, sem rokonok nem mehetnek be. A két másik kórházat, ahová sebesülteket vittek, szintén lezárták.

A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI egy jól szervezett és előkészített terrorcselekményként kezeli a történteket. Ron Hopper FBI-ügynök sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egyelőre vizsgálják, a lelőtt merénylőnek milyen háttere lehetett: Az FBI-nak vannak jelzései arról, hogy a lövöldöző férfi kapcsolatban állhatott dzsihadista terrorista csoportokkal. De ezt egyelőre még nem mondhatjuk ki határozottan, minden lehetőséget vizsgálunk.
A rendőrség azt már közölte, hogy a lövöldöző férfi nem helyi, azaz nem orlandói, de nem is floridai volt, bár személyazonosságát még nem állapították meg.

Az amerikai televíziós híradások emlékeztetnek arra, hogy egy nappal korábban szintén Orlandóban lőtték agyon a The Voice tehetségkutató műsor egyik szereplőjét, egy fiatal énekesnőt.

faktor


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »