Szervezési és egyéb tennivalók egy a nemzetért cselekedni akaró választási szervezet (párt) számára

Az Összefogás Magyarországért Pártnak (ÖMP) van programja, amit olyan emberek írtak, akik közgazdászok, alkotmány jogászok, stb., vagyis olyanok, akik értenek hozza. Bennük, mindanyiunkban létezik a felismerés, hogy a kialakult helyzeten változtatni kell, és az elhivatottság is létezik bennük, hogy ezért tegyenek is valamit. A következőkben azok a személyek is meg fogják érteni, hogy pártra szükség van, akik pártellenesek. De azt is meg fogja érteni mindenki, hogy a párt szerepe még a képviselőjelöltek személyére se terjed ki: ugyanis ez a párt köré tömörülő mozgalmak, szervezetek dolga lesz. A párt szerepe a központi koordinálás és a program írás.

A jelenlegi törvények pártot engednek a választásokra. Tehát muszáj egy gyűjtő pártot alakitani és ennek égisze alatt lehetne lebonyolítani a választási előkészületeket és a valódi rendszerváltást.

Ilyen a gazdaságban is létezik. A nagy áruházláncolatok képesek egy fedő szervezetet alakitani azért, hogy bizonyos árúkat együtt, tömegében vásároljanak meg, még olcsóbban. Hiába versengők, a közös cél a nyereség maximalizálása, ezt megköveteli.

A választási összefogásnál is van közös cél: visszaszerezni az országunkat.

Az előkészítési menetet a következő képpen képzelem el:

Nyomtassunk ki egy nagy listát, melyen rajta van Magyarország összes községe, városa, baloldali oszlopban, vízszintesen beírva.Az ettől jobbra lévő oszlopok tetejére felírom a szervezetek, mozgalmak nevét, akiknek van országos hálózatuk. (lásd mellékelt példa táblázatot)Találkozni kell a fedőszervezet embereinek, -nevezzük inkább így, mint párt-, mindegyik ilyen mozgalom vezetőivel és megegyezni az összefogásban. Akikkel meg lehetett egyezni, csak azok kerülnek fel a táblázat tetejére. Mindegyik mozgalom/szervezet bediktálja, hogy hol van működő alapszervezete és oda kerül egy „x”. Mikor minden lehetséges szervezettel végig tárgyaltuk ezt, akkor kész a nagy táblázat és felkerül a falra a sok “x”-szel, meg üres négyzetekkel.Ekkor szét kell osztani a feladatokat régiónként. Tegyük fel, hogy Baján a táblázatunkban van 5 mozgalomnak is alapszervezete. Ezeknek a mozgalmaknak a központi vezetőit felkérjük, küldjék le az utasítást az alapszervezeteknek, hogy üljenek össze először külön-külön, és gondoljanak ki egy helyi jelöltet, aki az országgyűlési választásokon indulhatna. Ezek után üljenek össze a regionális mozgalmak-szervezetek, és próbáljanak megegyezni 1 vagy max. 3 jelöltben. Azokban a helységekben, ahol csak 1 db „x” van, ott a kis régióban, ill. a régióban kell megoldást keresniHa ez megtörtént és tegyük fel több régióban már megvannak a jelöltek, akkor kimegy 2-3 szakember és elbeszélget a jelöltekkel külön-külön. Különleges beszélgetés lesz, kiképzett szakemberekkel és felszereléssel. A cél a valódi magyar, és a magyarság valódi képviseletére képes ember, kiválasztása kell legyen. Ez a valódiság nem egyéb, mint annak vizsgálata, hogy az országházba a magyarság képviseletére ne kerülhessen be  rossz szándékú ember, vagy gerinctelen kufár.
Az a magyar, aki a magyarság érdekében pozitívan gondolkodik és cselekszik!
(Meghatározás és a felvezetés bővebben egy külön cikkben.)
Ezt addig kell ismételni, amíg 106 egyéni körzetben sikerül jelölteket állítani.Ha megvan az összes jelölt, akkor a jelöltek és az őt megbízó mozgalmak helyi vezetői között létrejön a Becsület szerződés. Ezt -akár ünnepélyes keretek között- alá is írják. Azért kell pl. ebben az esetben 5 aláíró, mint Megbízó, mert eredetileg 5 mozgalom 3 jelöltet állított, amiből aztán maradt 1. A mozgalmak feladata, hogy kommunikáljanak a tagságukkal és külön-külön, vagy egy együtt tartott közgyűlésen tájékoztassák a tagjaikat az eredményről és az egész procedúráról. Igy meg van oldva helyileg a képviselőjelölt visszahívhatósága és az 5 mozgalmat egy érdekszövetséggé kovácsoltuk, akik a szemüket rajta tartják a képviselőjükön.

Ez lenne a procedúra. Nagyon rég -évek, óta gondolkozom rajta és ennél jobbat nem tudtam kitalálni. Ebben benne van a pártnélküliség is. Csak egy látszatpárt van, amit a törvény megkövetel. Hivatalosan nem érdemes, tehát nem lehet  választási szövetséget kötni, mert ha 2 “párt” szövetkezik, akkor a parlamenti küszöb 10%. Ha 3 vagy több szövetkezik, akkor 15%.

A mozgalmak persze meg fogják kérdezni, „és ebből mi az én politikai hasznom?”. Erre fel kell készülni, jelezve, hogy az önkormányzati választás is ugyanolyan fontos, mint az országgyűlési, és azt a helyi mozgalmak-szervezetek fogják megszervezni és megnyerni. További válasszal a magyar érdeket és társadalmi fejlődést biztosító megoldást kell felmutatni:

Bevezetjük a direkt demokráciát.

 a népszavazási törvényt nép közelivé tesszük: 100’000 aláírással lehet kezdeményezni egy törvénymódosítást, vagy új törvény meghozását, állami szintű befektetés megszüntetését vagy elkezdését, stb. Erről bővebben írtunk már! Úgy az államfőt (köztársasági elnöki pozíciót megszüntetjük), mint a minisztereket évente cserélgetjük, mint Svájcban, minisztériumok egymás között, vagy egyeseket leváltunk és a képviselők jelölnek mást helyette. Ezek szerint a mozgalmak évente, tehát előbb-utóbb mindegyik, államfőt, minisztereket, államtitkárokat, főosztályvezetőket, intézmény vezetőket jelölhetnek. Ezt a cserét, rotációt, törvényben fogjuk rögtön az elején szabályozni. Ha ez a rendszer stabilizálódott, akkor áttérünk a konstruktív ellenzéki politizálás megteremtésére. Ez azt jelenti, hogy ahány “párt” átlépte a parlamenti küszöböt, úgy az kormányra is kerülhet egy nemzetépítő kormányprogram keretében. Nincs többé ellenzék. Nincs többé az ellenzékiségből fakadó obstrukció, destrukció!

A viták elkerülésére, hogy ki hány pozíciót kapjon a kormányban, minisztériumokban, állami intézmények élén, azt matematikai módszerrel, abszolút akkurátusan, igazságosan fogjuk szétosztani. NEM LESZ VITA! Ha elfogadják az én matematikai módszeremet és alapos munkával minden pozíció értéket és súlyt kap, akkor NEM LESZ VITA! A nemzet problémáinak megoldására tudunk majd koncentrálni!!!

Ezen a rövid összefoglalón el lehet gondolkozni. Látni fogja mindenki, hogy egy működő rendszer, de még kell finomítani rajta, vagyis részleteket kidolgozni.

Még én is finomítok rajta, mégpedig a közös gondolkodás segítségével. Mikor a koncepció olyan állapotba jutott, akkor közölni fogjuk újra a NIF-en.

Addig is várom a további türelmes együttműködést, tényleges tanácsokat, elképzeléseket!

Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István, 2016 június 12.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Értelmezés, Belföld, ellenállás, Gondolatok, Helyzetelemzés, Politikai elemzés, REFORMOK Tagged: Összefogás Magyarországért Párt, direkt demokrácia, konstruktív ellenzéki politizálás


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »