Szeretné tudni, mennyi lesz a 13. havi nyugdíja? Most kiszámíthatja

Szeretné tudni, mennyi lesz a 13. havi nyugdíja? Most kiszámíthatja

A Szociális Biztosító számológépet készített a 13. nyugdíj összegének kiszámítására. A biztosító novemberben fizeti automatikusan az összeget, a juttatást nem kell kérvényezni.

A Szociális biztosító új szolgáltatása a nyugdíjasok számára ad tájékoztatást arról, hogy mennyi lesz a 13. havi nyugdíj összege.

A számológép itt érhető el.

 „Használata nagyon egyszerű. A nyugdíjas beírja a nyugdíja összegét, illetve az egyéb nyugdíjakat is, melyeket folyósítanak neki. A kiszámítás ikonra kattintva megtudhatja, mennyi lesz a 2021-es évben folyósított 13. havi nyugdíja“

Hírdetés

– tájékoztatott a biztosító.

A beírás azt is lehetővé teszi, hogy más pénznemben, mint euróban is megadhatjuk a folyósított nyugdíjat (például, aki külföldről kapja). A 13. nyugdíj végösszegét euróban kapjuk meg.

A Szociális Biztosító novemberben folyósítja a 13. nyugdíjat, mégpedig automatikusan. Tehát nem kell külön kérvényezni. Legmagasabb összege 300 euró, melyet azok kapnak, akik nyugdíja 218,06 euró vagy ennél kevesebb.

218,07 és 912,50 euró között a 13. nyugdíj összege fokozatosan csökken, egészen 50,01 euróig. A legalacsonyabb, 50 euró összegű 13. nyugdíjat azok kapják, akiknek a havi öregségi nyugdíja magasabb, mint 912,51 euró.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »