Szerethető kulturális centrummá vált az egy éve működő sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

Szerethető kulturális centrummá vált az egy éve működő sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

Filmújdonsággal, közönségtalálkozóval, koncerttel, könyvbemutatóval és kedvezményes jegyárakkal ünnepli egyéves születésnapját a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex a hétvégén. Lázár-Prezsmer Endre, a filmszínház programfelelőse a Krónika megkeresésére úgy nyilatkozott, elégedettek a hiánypótló mozi első évével, hiszen összesen 42 ezren látogattak el a vetítésekre, különböző rendezvényekre.
Mint mondta, a filmszínház lendülettel vág neki második évének is, leszűrik az elmúlt esztendő tapasztalatait, hiszen már körvonalazódni látszik, milyen filmeket kedvel a közönség, mit tartsanak műsoron, mire figyeljenek. „Természetesen szeretnénk növelni a nézőszámot, továbbra is szerethetővé, olyan kulturális centrummá akarjuk tenni a mozit, ami eddig is volt: a vetítéseken kívül könyvbemutatókat, számos kulturális rendezvényt tervezünk” – mondta a programfelelős.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat működtette, a Cityplex cég szakmai vezetésével fenntartott filmszínház megnyitása hiánypótló volt egy évvel ezelőtt, hiszen a 21. században a mozizás alapvető szórakozási forma, és míg nem volt filmszínház Sepsiszentgyörgyön, sokan Brassóba jártak, hogy az új filmeket megtekintsék – fejtette ki Lázár-Prezsmer Endre.

Hírdetés

„Örvendetes, pozitív eseménynek számított a város életében, hogy megnyílt a filmszínház. Az első hónapban 6500 fős rekordnézőszámot jegyeztünk, folyamatosan arra törekszünk, hogy minél színesebb, változatosabb programot kínáljunk a közönségnek. Hetente 10-15 filmet vetítünk a két moziteremben, a 80 férőhelyes, a nagy nevettetőről elnevezett Chaplin Teremben többnyire amerikai filmek, közönségsikerek várják a nézőket. A 76 férőhelyes Fellini Teremben inkább művészfilmek, nem amerikai alkotások láthatók” – mondta el a programfelelős.

Hozzátette, a legtöbb Romániában bemutatott premierfilmet a szentgyörgyi moziban is láthatja a közönség.

Most már törvényileg is engedélyezett a magyar szinkronos vetítés Romániában, a szabály a szentgyörgyi önkormányzat kezdeményezésére lépett életbe nemrég. Ennek az a feltétele, hogy ugyanazt a filmet román felirattal vagy szinkronosan is levetítsük, ezt természetesen eddig is megtettük és ezután is így lesz” – mutatott rá Lázár-Prezsmer Endre.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »